Θέρος
ενέργειας...

50% μείωση στο πετρέλαιο σε υφιστάμενο ηλιακό σύστημα ζεστού νερού σε ξενοδοχείο

Τετάρτη 24 Αυγούστου, 2016

Η ανακαίνιση στο σύστημα ζεστού νερού του ξενοδοχείου Φάραι Palace στην Καλαμάτα λειτουργεί από τον περασμένο Απρίλιο και έχει δείξει ήδη πολύ καλά αποτελέσματα.

Η εταιρεία μας έκανε τον σχεδιασμό ενώ οι εργασίες της ανακαίνισης έγιναν από τους τοπικούς συνεργάτες μας στην Καλαμάτα FOURSEASONS klimaengineering.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δει μείωση στην κατανάλωση 50% στην κατανάλωση πετρελαίου χωρίς να προσθέσουμε ηλιακούς συλλέκτες ή δοχεία.  

Έγινε πλήρης ανασχεδιασμός του ηλιακού συστήματος:

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους:


Αναβάθμιση / επιδιόρθωση υφιστάμενων ηλιακών συστημάτων  

Η αναβάθμιση υφιστάμενων συστημάτων αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό των έργων μας. Είναι πάντα μια πρόκληση γιατί πρέπει να μάθουμε τα υλικά άλλων εταιριών και να βρούμε που «πονάει» το σύστημα.  

Άλλωστε συνήθως σε εμάς «καταλήγουν» τα πιο προβληματικά συστήματα με ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή σε αυτά τα έργα είναι ακριβώς λόγω της δυσκολίας και της ιστορίας τους είναι το να δεις την επιτυχημένη λειτουργία τους.  

Ένα τέτοιο παράδειγμα με μεγάλες τεχνικές δυσκολίες ήταν το ηλιακό σύστημα στο ξενοδοχείο Λύχνος στην Πάργα με 30 απλούς συλλέκτες το οποίο δεν λειτουργούσε σχεδόν καθόλου. Παρότι μεταγενέστερα έγινε και προσθήκη αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών το ξενοδοχείο έμενε συχνά και από ζεστό νερό.

 

Αναλάβαμε τον ανασχεδιασμό του και από την άνοιξη του 2015 το σύστημα πλέον λειτουργεί αποδοτικά και αξιόπιστα καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες του πολυτελούς ξενοδοχείου.  

 

Τα καλά νέα

Η τεχνολογία βελτιώνεται συνέχεια και σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας μπορούμε να πετύχουμε συνήθως θεαματικά αποτελέσματα σε συστήματα παλιάς τεχνολογίας ή με λειτουργικά προβλήματα.

Η βελτίωση στην απόδοση συνοδεύεται και από αντίστοιχα αυξημένη αξιοπιστία αφού διορθώνονται τα σημεία που προκαλούν μικρές ή σοβαρές βλάβες όπως διαρροές, προβληματική συμπεριφορά στην υπερθέρμανση, και διάβρωση. 

Τα άσχημα

Το να βελτιώσεις ένα προβληματικό σύστημα συνήθως δεν είναι  φτηνό ή εύκολο. Πολλές φορές οι πελάτες απογοητευμένοι επιλέγουν να αφήσουν το σύστημα να αυτοκαταστραφεί γιατί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους γενικότερα.