Θέρος
ενέργειας...

Ειδήσεις προϊόντων


10 χρόνια σταθμοί ζεστού νερού Sonnenkraft FWS με κορυφαία αξιοπιστία!
Τρίτη 9 Ιουλίου, 2024

10 χρόνια πωλήσεων από την εταιρεία μας των σταθμών Sonnenkraft FWS χωρίς ούτε μία αποτυχία από διάβρωση. 

Αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι σταθμοί λειτουργούν σε επαγγελματικές εφαρμογές (βίλες, ξενοδοχεία, κλπ.) και σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, Κρήτη Χίος, Πάτμος, Πάργα, Μετέωρα και αλλού αυτό δεν είναι και μικρό κατώρθωμα.

Αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι σταθμοί λειτουργούν σε επαγγελματικές εφαρμογές (βίλες, ξενοδοχεία, κλπ.) και σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, Κρήτη Χίος, Πάτμος, Πάργα, Μετέωρα και αλλού αυτό δεν είναι και μικρό κατόρθωμα. 

Ιδιαίτερα, όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές δοχείων ζεστού νερού δεν δίνουν κανονική εγγύηση σε αυτές τις περιοχές λόγω κακής ποιότητας νερού. Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί έχουν αρκετές ιστορίες καταστροφής και σπατάλης με διάφορα δοχεία.

 

8.580.000 λίτρα ζεστό νερό στην Αθήνα από σταθμό FWS30 χωρίς καμία συντήρηση στον εναλλάκτη στο ζαχαροπλαστείο Βάρσος.

Παραγωγή ισότιμη με 78 χρόνια σε μεγάλη μονοκατοικία (300 λίτρα/μέρα)! Τα μόνα ανταλλακτικά που χρειάστηκαν οι 2 σταθμοί ήταν έναν διακόπτη ροής και ένα ανταλλακτικό για την θερμοστατική βαλβίδα ο καθένας. Συνολικά οι 2 σταθμοί FWS30 έχουν παράγει 11.826.463 λίτρα ζεστού νερού σε 6,5 χρόνια και ήταν οι πρώτοι που πουλήθηκαν από την εταιρεία μας.

 

1.500.000 λίτρα ζεστό νερό στο Ρέθυμνο («ξακουστό» για την κακή ποιότητα νερού) από σταθμό FWS40 Hydro μέχρι να χρειαστεί καθαρισμό από άλατα ο εναλλάκτης του στο ξενοδοχείο Brascos. Παραγωγή ισότιμη με 13,7 χρόνια σε μεγάλη μονοκατοικία (300 λίτρα/μέρα) στην ίδια περιοχή! Το ξενοδοχείο έχει συνολικά 6 σταθμούς οπότε η συντήρηση του ενός δεν επηρεάζει καθόλου την άνεση των πελατών.

 

Όμως συνήθως η επιλογή των σταθμών ζεστού νερού Sonnekraft είναι λόγω των άλλων πλεονεκτημάτων τους:

Η πιο υγιεινή θέρμανση του οικιακού νερού χρήσης χωρίς λεγεωνέλλα από τον ανοξείδωτο εναλλάκτη στιγμιαίας θέρμανσης. Ρύθμιση της θερμοκρασίας ζεστού νερού με εξαιρετική ακρίβεια και σταθερότητα. Καμία διάβρωση ή επικάθηση αλάτων σε άλλα σημεία του συστήματος όπως το δοχείο αδράνειας, οι εναλλάκτες του και η ηλεκτρική αντίσταση. Μεγάλη οικονομία ενέργειας και κόστους αφού λειτουργεί ακόμα και με χρήση νερού θέρμανσης από 50°C για συνδυασμό με αντλίες θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών και λέβητες συμπύκνωσης. Plug & Play εγκατάσταση και εύκολη επέκταση όταν χρειαστεί. Δυνατότητα για μεγάλη αποθήκευση ενέργειας στο δοχείο αδράνειας σε θερμοκρασίες μέχρι και 90°C.

 

Διαβάστε όλη την τεχνική ανάλυση για τους σταθμούς FWS40 Hydro και σύγκριση με τις συμβατικές λύσεις στο λεπτομερές Ελληνικό φυλλάδιο τους (24 σελίδες, PDF):

 

Δείτε τα διαφορετικά μοντέλα σταθμών Sonnekraft και τις τιμές τους στον σύνδεσμο:

https://theros.gr/proionta/iliaka-thermika/paragogi-znch/

Sonnenkraft Sonnentank: Παραγωγή ζεστού νερού με αντλίες θερμότητας – Μέρος 1ο
Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, 2024

Μπορεί ένα δοχείο νερού να έχει πολλαπλάσια παραγωγή ζεστού νερού από ένα άλλο με τον ίδιο όγκο?

Μπορεί η σχεδίαση του δοχείου να μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας της αντλίας θερμότητας που το θερμαίνει?

 

Τα τουριστικά καταλύματα έχουν ανάγκη αδιάληπτης παροχή ζεστού νερού και φυσικά με το μικρότερο δυνατό λειτουργικό κόστος. 

Οι αντλίες θερμότητας παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλες νέες εφαρμογές αλλά για να έχουν σωστή απόδοση πρέπει να συνδυαστούν με κατάλληλο δοχείο και τεχνολογία παραγωγής ζεστού νερού.

 

Θα δούμε πως και σε αυτή την περίπτωση η θερμική διαστρωμάτωση στο δοχείο επηρεάζει καθοριστικά την εξοικονόμηση ενέργειας και όχι μόνο.

Παρόλα αυτά βλέπουμε να προτείνονται δοχεία με κακή ή και μηδαμινή διαστρωμάτωση και μάλιστα να χαρακτηρίζονται ως «πολύ υψηλής απόδοσης».

Στα παρακάτω 3 σενάρια βλέπουμε την σύγκριση των δοχείων Sonnentank με δοχεία κακής διαστρωμάτωσης για τυπικό καλοκαιρινό κατάλυμα. Αν η σύγκριση ήταν για τον χειμώνα οι διαφορές θα ήταν ακόμα πιο έντονες.

Για το δοχείο με κακή διαστρωμάτωση το όριο είναι όταν το σύνολο του όγκου του φτάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία (50°C συνήθως). Αντίθετα, τα δοχεία με καλή διαστρωμάτωση όπως τα Sonnetank η παραγωγή συνεχίζεται μέχρι να «αδειάσουν» εντελώς από θερμό νερό μέχρι την κορυφή τους.

Tα πλεονεκτήματα φαίνονται άμεσα:

Ως 200% επιπλέον παραγωγή ζεστού νερού ή αντίστοιχα  χρήση πολύ μικρότερου δοχείου και χώρου μηχανοστασίου για το ίδιο αποτέλεσμα. Ως 26% οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αφού η αντλία θερμότητας μπορεί να λειτουργήσει σε μικρότερες θερμοκρασίες άρα με καλύτερη απόδοση (COP).

 

 

 

Τι είναι η θερμική διαστρωμάτωση?

 

Είναι η δυνατότητα του δοχείου να αποθηκεύει νερό σε διαφορετικές θερμοκρασιακές ζώνες χωρίς αυτό να ανακατεύεται.

Έτσι το δοχείο μπορεί να διατηρεί π.χ. νερό στους 80°C στο πάνω μέρος και  20°C στο κάτω. 

Η υψηλή θερμοκρασία στο πάνω μέρος εξασφαλίζει την μεγάλη παραγωγή ζεστού νερού.  Η χαμηλή θερμοκρασία στο κάτω μέρος βελτιστοποιεί την απόδοση στους ηλιακούς συλλέκτες και τις αντλίες θερμότητας.  Αυξάνεται σημαντικά η παραγωγή ζεστού νερού αφού το επάνω μέρος παραμένει σε επαρκή θερμοκρασία προς χρήση.

 

Στο παρακάτω βίντεο από τα παλαιότερα μοντέλα της Sonnekraft/Tisun μπορείτε να δείτε την θερμική φόρτιση του δοχείου από το πάνω μέρος στο κάτω. 

 

Άλλα άρθρα για την αξία της θερμικής διαστρωμάτωσης στα δοχεία νερού

Γιατί οι ηλιακοί είναι ακατάλληλοι για τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα Στην σελίδα μας στο FB θα βρείτε αρκετά διαγράματα από πραγματικά έργα μας σε λειτουργία Ελληνική μελέτη για την θερμική διαστρωμάτωση στα δοχεία ζεστού νερού

 

 

Περισσότερα για την Sonnenkraft και τα Sonnentank

H Sonnenkraft είναι η συνένωση των 3 μεγαλύτερων και παγκοσμίως γνωστών Αυστριακών εταιρειών στον χώρο της ηλιακής ενέργειας: Sonnenkraft, Tisun και Kioto Solar.

Τα Sonnentank είναι η εξέλιξη των δοχείων θερμικής αποθήκευσης βάση της 30ετής τεχνογνωσίας των 3 εταιριών. 

   

 

Η σχεδίαση τους έχει λάβει υπόψη την φόρτιση από τις πλέον σύγχρονες πηγές ενέργειας:

Ηλιακά θερμικά. Αντλίες θερμότητας. Πλεονάζουσα ενέργεια φωτοβολταϊκών συλλεκτών.

 

Τεχνικό φυλλάδιο Sonnenkraft Sonnentank:

 

Στην σελίδα μας μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα και τα σχετικά εξαρτήματα με τις τιμές τους: 

 https://theros.gr/proionta/iliaka-thermika/boiler-dochia-adranias/

 

Αναβαθμίστε την πισίνα σας με αντλία θερμότητας OEM
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, 2023

Χρησιμοποιήστε την πισίνα όλο τον χρόνο

Απολαύστε την αίσθηση του νερού τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο με χαμηλό λειτουργικό κόστος.

 

Όποια ώρα θέλετε, μέρα ή νύχτα

Πόσες φορές χρειάστηκε να περιμένετε μέχρι να βγει για τα καλά ο ήλιος και να ζεσταθεί για να πέσετε στο νερό; Στην θερμαινόμενη πισίνα, μπορείτε να κάνετε μια βουτιά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή και τις νύχτας. Κάντε την πρώτης βουτιά νωρίς το πρωί και τελειώστε την μέρα με μια χαλαρωτική βουτιά στο ηλιοβασίλεμα ή και το βράδυ!

 

Αυξήστε σημαντικά την αξία και απόδοση του ακινήτου σας

Η θερμαινόμενη πισίνα είναι ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό και  το καθιστά ελκυστικό για τουρισμό υψηλής αξίας για πολύ μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.

 

Ποια είναι η κατάλληλη αντλία για την πισίνα μου και με τι κόστος λειτουργίας?

 Οι παρακάτω προτάσεις* είναι για την Λευκάδα:

 

 *  Οι προτάσεις και ενεργειακή μελέτη έχουν γίνει με τις εξής παραδοχές:  

Τυπική εξωτερική πισίνα χωρίς κάλυμμα  Θερμοκρασία νερού 26°C με λειτουργία της αντλίας θερμότητας ΑΘ από 1η Μαρτίου ως 31 Οκτωβρίου.  Μελέτη με το Ελβετικό πρόγραμμα Polysun 24ώρη λειτουργία της ΑΘ την περίοδο με χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος Η ηλεκτρική ενέργεια και το κόστος στον πίνακα αναφέρονται αποκλειστικά στην ΑΘ και δεν περιλαμβάνουν την αντλία της πισίνας ή άλλες καταναλώσεις όπως φωτισμός, κλπ.

  Μελέτη για διαφορετικές συνθήκες και θερμοκρασία πισίνας μπορεί να γίνει με επιπλέον κόστος.  

 

Δείτε τα διαφορετικά μοντέλα και τις τιμές τους εδώ.

   

 

Η ενέργεια για την αντλία θερμότητας  (και όχι μόνο) μπορεί να καλυφθεί από φωτοβολταϊκά, ρωτήστε μας!      

Pepper Protect: Ζεστό νερό με συλλέκτες κενού χωρίς υπερθέρμανση & ιδανικός συνδυασμός με αντλίες θερμότητας
Δευτέρα 27 Μαρτίου, 2023

Οι ποιοτικοί συλλέκτες κενού υπερτερούν σημαντικά σε απόδοση στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε υψηλές θερμοκρασίες παραγωγής. Έτσι τα συστήματα Pepper Protect έχουν το ιδανικό προφίλ απόδοσης για τον χειμώνα όπου οι ανάγκες για ζεστό νερό είναι μεγαλύτερες.

 

 

 

Συνδυάζονται εξαιρετικά με τις αντλίες θερμότητας αφού η απόδοση τους (COP) στις ίδιες συνθήκες πέφτει και η κατανάλωση τους αυξάνεται δραματικά.

 

Ταυτόχρονα το καλοκαίρι όταν δεν χρειάζεστε τόση ενέργεια οι συλλέκτες Weiser Protect μειώνουν αυτόματα την απόδοση τους προστατεύοντας ολόκληρο το σύστημα από υπερβολικές θερμοκρασίες και τις ακριβές βλάβες που μπορούν να επιφέρουν.

 

Τα σημαντικά χαρακτηριστικά των ολοκληρωμένων συστημάτων ζεστού νερού Pepper για εσάς:

Πέντε τυπικά σετ – απεριόριστες δυνατότητες: Πλήρες πακέτο υλικών και σχεδίων έτοιμο για γρήγορη εγκατάσταση χωρίς εκπλήξεις ή ελλείψεις. Αν τα έτοιμα σετ δεν σας καλύπτουν μπορεί να γίνει τροποποίηση ή και σχεδιασμός σύμφωνα με τις απαιτήσεις του έργου σας.

Συλλέκτες κενού Akotec Weiser Protect 100°C: Φυσικός και αξιόπιστος περιορισμός της μέγιστης θερμοκρασίας χωρίς να εξαρτάται σε οποιονδήποτε αυτοματισμό ή βαλβίδες. Η απόδοση περιορίζεται σημαντικά μετά το όριο των 100°C (δείτε το τεχνικό φυλλάδιο για λεπτομέρειες).

 

Αξιόπιστη απόδοση: Ποιοτικά Ευρωπαϊκά εξαρτήματα κατηγορίας Solar σε ολόκληρο το κύκλωμα, λεπτομερής μηχανολογικός σχεδιασμός, ήπιες θερμοκρασίες λειτουργίας και η 20ετή εγγύηση της Akotec για τους ηλιακούς συλλέκτες διασφαλίζουν την απροβλημάτιστη υψηλή απόδοση σε βάθος χρόνου.

Plug & Play: Όλο το ηλιακό κύκλωμα με σωλήνωση και εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά σχέδια, προγραμματισμένο ελεγκτή και Ελληνικές οδηγίες χρήσης και συντήρησης.

 

 

Τεχνικό φυλλάδιο συστημάτων Pepper Protect:

 

Στην σχετική σελίδα μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα και τα σχετικά εξαρτήματα με τις τιμές τους. 

 

Συλλέκτης Akotec Weiser Protect 100°C στο Λιτόχωρο