Θέρος
ενέργειας...

Πρωτοποριακά έργα με συλλέκτες κενού Akotec στην Ελλάδα και Γερμανία το 2020

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, 2020

Ερευνητικό έργο ZEOSOL ηλιακής ψύξης και θέρμανσης, Αθήνα

Οι συλλέκτες της Akotec επιλέχθηκαν για το Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο ZEOSOL το οποίο υλοποιήθηκε με συντονισμό από το ΕΜΠ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ κ. Σωτήριο Καρέλλα και υπεύθυνο μηχανικό τον υποψήφιο διδάκτορα κ. Τρύφωνα Ρουμπεδάκη.

Οι συλλέκτες που χρησιμοποιήθηκαν βασίζονται στους Heat Pipe αλλά ο περιορισμός θερμοκρασίας είναι στους 140°C αντί τους 110°C που είναι στους συλλέκτες παραγωγής. 

Πέρα από τα μοναδικά τεχνικά πλεονεκτήματα των Akotec όπως η αντοχή σε χαλάζι Φ40 mm και η εγγύηση καλής λειτουργίας 20 χρόνων, στην τεχνική σύγκριση είχαν και την μεγαλύτερη απόδοση στις υψηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με άλλους συλλέκτες κενού. 

 

Η διεθνή ομάδα που ασχολήθηκε με το ερευνητικό έργο έχει εκδώσει μια λεπτομερή αναφορά με τα στοιχεία και τις μετρήσεις του την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ (Αγγλικά, PDF).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του έργου εδώ. http://zeosol.eu/ 

 

 

Βιομηχανική θέρμανση με τους Akotec MEGA στον σταθμό φυσικού αερίου Erdgastrasse Eugen, Γερμανία

Η Akotec επιλέχθηκε το 2020 για το μεγαλύτερο έργο ηλιακής βιομηχανικής θέρμανσης στην Γερμανία

Θα χρησιμοποιηθούν 165 συλλέκτες MEGA με συνολική ισχύ 1,353 kW και επιφάνεια 2.145 μ2. Θα προσφέρουν την θερμότητα τους στον σταθμό ρύθμισης πίεσης για τον αγωγό φυσικού αερίου.

 

Οι Akotec MEGA έχουν εξελιχθεί ειδικά για μεγάλα και πολύ μεγάλα έργα και προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα των Akotec Heat Pipe και πολύ πιο οικονομική και γρήγορη τοποθέτηση.

Μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία τους εδώ: Akotec MEGA