Θέρος
ενέργειας...

Ηλιακό σύστημα ζεστού νερού Heat+ SE στο Renieris Hotel

2024-03-24
Στάλος, Χανιά

Οι κλασσικοί ηλιακοί στην ταράτσα είχαν φτάσει στο τέλος της καριέρας τους και οι ιδιοκτήτες έψαχναν για κάτι πολύ καλύτερο.

 

 

Προτείναμε 2 επιλογές και τελικά επιλέχθηκε το μικρότερο σύστημα Heat+ SE 122TTA2000 αφού είχε τον καλύτερο συντελεστή απόδοσης/κόστους. Οι ηλιακοί συλλέκτες θα δώσουν το περίπου 79% της απαιτούμενης ενέργειας για το θερινό ξενοδοχείο 55 κλινών.

 

Το υπόλοιπο 21% θα καλυφθεί από τον υπάρχων αποδοτικό λέβητα-μπόιλερ Delta Pro S 55 της ACV ο οποίος έχει εξυπηρετήσει το ξενοδοχείο εδώ και πολλά χρόνια είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση.

Έχουμε κάνει πολλά έργα τα τελευταία χρόνια όπου ενσωματώνουμε τα HeatMaster και τα Delta Pro στα συστήματα μας και ο συνδυασμός λειτουργεί πάρα πολύ καλά.

Το νέο σύστημα έχει σχεδιαστεί για αναμενόμενη μέγιστη ημερήσια κατανάλωση 3.000 λίτρα ζεστό νερό και τις απώλειες της 24ώρης ανακυκλοφορίας.


Τα συστήματα Heat+ SE έχουν πολλά πλεονεκτήματα για τις τουριστικές μονάδες:

  • Παραγωγή ζεστού νερού με εξαιρετική σταθερότητα θερμοκρασίας. Έτσι η κυκλοφορία μπορεί να είναι σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία ώστε οι πελάτες να μην κινδυνεύουν από εγκαύματα αλλά και να υπάρχει η μέγιστη οικονομία σε ενέργεια. 
  • Ως και 90% λιγότερες επικαθήσεις αλάτων και διάβρωση σε σχέση με τις άλλες λύσεις
  • Εξάλειψη του κινδύνου της Λεγεωνέλλας στο μηχανοστάσιο και ενσωματωμένος αυτοματισμός για την θερμική απολύμανση του δικτύου. 
  • Μικρή σχετικά επιφάνεια ηλιακών συλλεκτών με ευέλικτη τοποθέτηση.
  • Υψηλό επίπεδο αυτοματισμών και απομακρυσμένη παρακολούθηση και έλεγχος.
  • Δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης καθώς και υποβοήθησης της θέρμανσης της πισίνας και του ξενοδοχείου.

 

Η εταιρία μας ανέλαβε τον πλήρη σχεδιασμό, την προμήθεια των βασικών υλικών και τα συνεργεία του πελάτη την εγκατάσταση. Η εκκίνηση του συστήματος έγινε με την παρουσία μηχανικού μας για τον αρχικό έλεγχο και ρύθμιση. 

Η συνεργασία με τους τεχνικούς ήταν άψογη από όλες τις απόψεις. Μέχρι τώρα όλες οι δουλειές που έχουμε κάνει στην Κρήτη μας έχουν αφήσει μόνο πολύ θετικές εντυπώσεις.

 

Βασικά χαρακτηριστικά 

 

Τελευταία φωτογραφία από το ξενοδοχείο πριν πάμε για το καράβι :-)