Θέρος
ενέργειας...

Ανακαίνιση συστήματος ηλιακής θέρμανσης σε βίλα

2023-05-07
Πάλαιρος Αιτολοακαρνανίας

Ο Ολλανδός πελάτης έχει αγοράσει βίλλα «πολυτελείας» εδώ και 5 χρόνια έχοντας πληρώσει επιπλέον για αντλία θερμότητας και ηλιακή θέρμανση με συλλέκτες κενού.

Ο μηχανικός που είχε αναλάβει το σύστημα δεν κατάφερε ποτέ να το κάνει να λειτουργήσει ικανοποιητικά αλλά και να εξηγήσει στον ιδιοκτήτη απλές λειτουργίες, πως δηλαδή να αλλάζει από ψύξη σε θέρμανση. 

Ο ιδιοκτήτης μας ζήτησε να κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε να έχει επιτέλους αξιόπιστη λειτουργία. Ήταν φανερό ότι είχαν γίνει λάθη στο ηλιακό σύστημα αλλά και στον αυτοματισμό του μηχανοστασίου. Επίσης το μπόιλερ ήταν ακατάλληλο για να συνεργαστεί με την υπάρχουσα αντλία θερμότητας.

Αποφασίστηκε αλλαγή του μπόιλερ και πλήρη ανακαίνιση του μηχανοστασίου και του ηλιακού κυκλώματος, των αυτοματισμών του και την σύνδεση με τους θερμοστάτες χώρου της κατοικίες.

Το σύστημα ξεκίνησε στις 06-05-2023 και από την 2η μέρα λειτουργίας καλύπτουν και την θέρμανση 100% ενώ πλέον ο πελάτης λειτουργεί όλο το σύστημα με έναν μόνο διακόπτη.

Στην καθημερινότητα του πρέπει μόνο να ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία με τους θερμοστάτες χώρου.

 

Επίσης μπορεί να βλέπει online την λειτουργία του μηχανοστασίου από οπουδήποτε μέσω (PC, tablet, κινητό) λόγω του Conexio 200. 

Η εταιρία μας ανέλαβε τον σχεδιασμό, την προμήθεια υλικών, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και την επίβλεψη της εκκίνησης. Όλες οι υδραυλικές εργασίες έγιναν από την Hydrotec.

 

Βασικά Χαρακτηριστικά 

 

 

Υπεύθυνος Τεχνικός Εγκατάστασης

Θέμης Σηφαλάκης

Hydrotec, Λευκάδα