Θέρος
ενέργειας...

Χρήσιμα προβλήματα στα ηλιακά μας

Τρίτη 15 Οκτωβρίου, 2019

Ένα ηλιακό μας σύστημα παρουσίασε βλάβη μετά από 7 χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας.

 

 

Για τους πιο πολλούς θα ήταν «λογικό» μετά από 7 χρόνια. Εμείς μάλλον χαρήκαμε με την βλάβη που βρήκαμε.

Όχι επειδή έτσι κερδίσαμε από την συντήρηση όπως θα σκέφτονταν κάποιος «πονηρός». Αλλά επειδή επιβεβαίωσε τις αλλαγές που έχουμε κάνει στον σχεδιασμό των ηλιακών συστημάτων μας εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Στις 22-08-2019 επισκεφθήκαμε τα 2 ηλιακά συστήματα που είχαν εγκατασταθεί το 2011 και το 2012 στο ξενοδοχείο Κονάκι.

Κάθε χρόνο συνολικά παράγουν περίπου 660.000 λίτρα ζεστού νερού και εξοικονομούν 5.000 λίτρα πετρελαίου. Έχουν αποσβέσει την αρχική επένδυση τους εξαιρετικά γρήγορα με σχεδόν μηδενική συντήρηση και βλάβες.

Στο ένα σύστημα είδαν φέτος αυξημένη κατανάλωση πετρελαίου και έτσι μας κάλεσαν για έλεγχο. Βρήκαμε διαρροή στην βαλβίδα του ενός εξαεριστικού στους συλλέκτες και έτσι το ηλιακό σύστημα είχε σταματήσει να λειτουργεί.

Τα καλά νέα?? Είμαστε η μόνη εταιρεία που έχει καταργήσει πλήρως την χρήση εξαεριστικών στους ηλιακούς συλλέκτες εδώ και μερικά χρόνια.

Δεν ήμασταν ευχαριστημένοι με την λειτουργία τους αφού δύσκολα «πιάνουν» τον αέρα και είχαμε ακούσει αρνητικά σχόλια για την αξιοπιστία τους.

Επίσης για να αγοράσεις ποιοτικά εξαεριστικά Solar το κόστος είναι αρκετό. Όλα αυτά μας έδειξαν ότι μάλλον ξοδεύουμε χρήματα για να κάνουμε το σύστημα χειρότερο και έτσι βρήκαμε τον τρόπο να τα καταργήσουμε σε όλα μας τα συστήματα.

Είναι μια ακόμα μικρή και «αόρατη» λεπτομέρεια για κάποιον που αγοράζει ένα σύστημα αλλά πολύ σημαντική όπως έδειξε και αυτή η περίπτωση.

Η επένδυση μας για την δημιουργία του λογισμικού σχεδιασμού Trygos.net έχει δώσει τους καρπούς της και τα νέα μας συστήματα αφού είναι βελτιωμένα σε κάθε τομέα σε σχέση με το 2012:

Μπορείτε να δείτε την περιγραφή του συγκεκριμένου συστήματος εδώ:

https://theros.gr/Efarmoges/Iliaka-thermika---Zesto-Nero/Ena-akoma-iliothermiko-sustima-20-kW-sto-xenodocheio-Konaki/index.php