Θέρος
ενέργειας...

Ηλιακό σύστημα με συλλέκτες κενού σε θερινό ξενοδοχείο

2011-03-10
Αγία Μαρίνα, Λευκάδα

Στο ξενοδοχείο Villa Marina Studios υπήρχαν ήδη 2 θερμοσιφωνικά ηλιακά και πολύ περιορισμένος χώρος στην σκεπή αλλά και στο μηχανοστάσιο.

Ο ιδιοκτήτης μας ζήτησε να ελαχιστοποιήσουμε την κατανάλωση ενέργειας αλλά και να υπάρχει πάντα επαρκές ποσότητα ζεστού νερού ακόμα και με συννεφιά ή/και αν υπάρχει υψηλή ζήτηση για ζεστό νερό από όλα τα δωμάτια.

Με αυτά τα κριτήρια επιλέξαμε να προσθέσουμε συλλέκτες κενού Akotec και ένα μπόιλερ μηχανοστασίου. 

Οι υπάρχοντες ηλιακοί  πλέον προθερμαίνουν το νερό σε όση θερμοκρασία μπορούν και οι συλλέκτες κενού του ανεβάζουν περισσότερο την θερμοκρασία και αποθηκεύεται  στο νέο μπόιλερ.

 

Βασικά Χαρακτηριστικά 


Συνεργάτης

Hydrotec, Λευκάδα

 

Ραδιοφωνική συνέντευξη του ιδιοκτήτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 95,1, για τα αποτελέσματα,

  • Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ΔΕΗ
  • Το σύστημα λειτουργεί εντελώς αυτόματα και έτσι δεν χρειάζεται να ασχολείται όπως στο παρελθόν.
  • Ο νέος συλλέκτης μπήκε οριζόντια στον διαθέσιμο χώρο ώστε να πιάνει τον ελάχιστο χώρο αλλά και να μην δείχνει άσχημα.

 

 

 

Δήλωση ιδιοκτήτη 14-01-2013

Παρότι είχαμε τοποθετήσει 2 θερμοσιφωνικά ηλιακά συστήματα για το ζεστό νερό είχαμε μεγάλη κατανάλωση σε ρεύμα αλλά και παράπονα από τους πελάτες μας για το ζεστό νερό.

Στις αρχές του 2011 συμφωνήσαμε με την Θέρος Ο.Ε. την ανακαίνιση του συστήματος ζεστού νερού και την προσθήκη επιπλέον ηλιακού συστήματος με συλλέκτες κενού λόγω του περιορισμένου χώρου στην ταράτσα. 

Οι υπάρχοντες ηλιακοί ενσωματώθηκαν στο νέο σύστημα ώστε να αξιοποιούνται πλήρως. Οι νέοι συλλέκτες Akotec έχουν μικρή επιφάνεια και τοποθετήθηκαν στην μόνη διαθέσιμη γωνία της σκεπής. Το νέο μπόιλερ 750 λίτρων και οι νέοι αυτοματισμοί μας εξασφαλίζουν επαρκή παροχή ζεστού νερού σε όλες τις συνθήκες χωρίς καμία ενασχόληση από εμάς. 

Τα τελευταία 2 χρόνια που λειτουργεί το νέο ηλιακό σύστημα έχουμε δει σημαντική μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του ξενοδοχείου και έχουμε απαλλαγεί πλήρως από τα προβλήματα  στην παροχή ζεστού νερού.