Θέρος
ενέργειας...

Σύστημα ηλιακής θέρμανσης Heat SE στο Stephan Village Hotel

2019-04-02
Αγία Μαρίνα, Χανιά

Μετρήσεις απόδοσης 2019

Πόσο μειώνουν τελικά το κόστος λειτουργίας τα ηλιακά μας?? Οι μετρήσεις από την πρώτη σαιζόν λειτουργίας είναι πλέον διαθέσιμες.

83,8% μικρότερο κόστος λόγω των ηλιακών θα έχει το ξενοδοχείο.

Όχι σε σχέση με κάποιο παλιό λέβητα πετρελαίου! Σε σύγκριση με την «μοντέρνα» λύση της αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών.

Διαβάστε περισσότερα στην αναφορά μας (αρχείο PDF).

 

Γενική περιγραφή έργου

Το νέο σύστημα τοποθετήθηκε για την νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου με αναμενόμενη μέγιστη ημερήσια κατανάλωση 11.500 λίτρα ζεστό νερό την μέρα για τις 120 κλίνες και την κεντρική κουζίνα για ολόκληρο το συγκρότημα.  

Η πρόβλεψη μας είναι ότι η ηλιακή ενέργεια αναμένεται να καλύψει ετήσια το 85,6% των αναγκών για το ΖΝΧ με ανάλογη μείωση του λειτουργικού κόστους και την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Προτείναμε ένα σύστημα Heat+ SE 321TTA6000 το οποίο είχε χαμηλό κόστος σε σχέση με προτάσεις από άλλες εταιρείες αλλά και με πολλά πλεονεκτήματα:

  • Παραγωγή ζεστού νερού με απόλυτη αξιοπιστία και σταθερότητα θερμοκρασίας 
  • Ως και 90% λιγότερες επικαθήσεις αλάτων και διάβρωση σε σχέση με τις άλλες λύσεις
  • Εξάλειψη του κινδύνου της Λεγεωνέλλας στο μηχανοστάσιο και ενσωματωμένος αυτοματισμός για την θερμική απολύμανση του δικτύου. 
  • Μικρή σχετικά επιφάνεια ηλιακών συλλεκτών με ευέλικτη τοποθέτηση ώστε να ταιριάζει στο σχήμα της σκεπής.
  • Μέγιστη απόδοση από το ηλιοθερμικό σύστημα και εγγύηση καλής λειτουργίας.
  • Υψηλό επίπεδο αυτοματισμών και δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και ελέγχου.
  • Δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης καθώς και υποβοήθησης της θέρμανσης της πισίνας.

Η εταιρία μας ανέλαβε τον πλήρη σχεδιασμό, την προμήθεια των βασικών υλικών και ο τοπικός συνεργάτης μας Νίκος Ψαράκης την επίβλεψη της εγκατάστασης και παράδοση σε πλήρη λειτουργία. 

Η εκκίνηση του συστήματος έγινε στις αρχές Απριλίου και το σύστημα έδειξε άμεσα τις δυνατότητες του.

 

Στα παραπάνω γραφήματα φαίνεται η αποδοτική λειτουργία σε υψηλές θερμοκρασίες για μέγιστη φόρτιση ενέργειας στα δοχεία αδρανείας.

Επίσης μπορεί να δει κανείς την άριστη «θερμική διαστρωμάτωση» στην πράξη, δηλαδή την φόρτιση σε υψηλή θερμοκρασία με προτεραιότητα στο πάνω μέρος των δοχείων ώστε να ελαχιστοποιούν την χρήση της αντλίας θερμότητας. 

Έχουν επίσης εγκατασταθεί μετρητές ενέργειας της κατανάλωσης της ανακυκλοφορίας αλλά και τις απόδοσης της αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών.

 

Όλες οι εργασίες συναρμολόγησης και τοποθέτησης έγιναν από τα συνεργεία του ξενοδοχείου με πιθανότατα την καλύτερη συνεργασία και ποιότητα κατασκευής που έχουμε συναντήσει ως τώρα .

Η διοίκηση του ξενοδοχείου μπορεί να βλέπει online την λειτουργία του μηχανοστασίου από οπουδήποτε μέσω (PC, tablet, κινητό) λόγω του Conexio 200 καθώς και να αλλάζει τις ρυθμίσεις του ελεγκτή. 

Δείτε το σε λειτουργία LIVE

 

Βασικά Χαρακτηριστικά 

 

Τοπικός συναργάτης

Νίκος Ψαράκης, Χανιά

Υπεύθυνοι Τεχνικοί Εγκατάστασης

Υδραυλικά: Νίκος Αντάρας, Μανώλης Αντάρας, Δημήτρης Παφίτης

Ηλεκτρολογικά: Νίκος Βενιανάκης

Δίκτυο: Λευτέρης Λιοδάκης

Και αρκετοί άλλοι που δυστηχώς δεν έχουμε τα στοιχεία τους για να τους αναφέρουμε...