Θέρος
ενέργειας...

Ηλιακή θέρμανση … σε πείσμα των καιρών!

2014-09-18
Κηφισιά, Αττική

Η επιχείρηση Βάρσος Κηφισιά Α.Ε. χρονολογείται από το 1892 και έχει μακρά και πολύ πετυχημένη ιστορία στην ζαχαροπλαστική. Τα προϊόντα της είναι γνωστά πανελλήνια για την ποιότητα των υλικών τους και τον αγνό και παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους.

 

Το εργαστήριο της και το ζαχαροπλαστείο χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού αλλά και θερμότητας κάθε μέρα. Έτσι τοποθετήθηκε ηλιοθερμικό σύστημα Theros Heat με ηλιακούς συλλέκτες ισχύος 61 kW και δοχεία νερού 5.000 λίτρων.

Η ετήσια εξοικονόμηση είναι ισοδύναμη με κατανάλωση 8.000 λίτρων πετρελαίου ενώ η οικονομική απόσβεση αναμένεται να γίνει σε 3,0 χρόνια περίπου ή σαν να έχεις τα βάλει το ίδιο ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό με επιτόκιο 41,6% για τα επόμενα 20-25 χρόνια..!

Ένα σημαντικό έργο «σε πείσμα των καιρών» όπως λένε και στην Βάρσος Κηφισιά Α.Ε.!


 


Η επιχείρηση είχε και παλιότερα τοποθετήσει μεγάλο ηλιοθερμικό σύστημα.

Δεν λειτούργησε ποτέ σωστά και τελικά οι συλλέκτες έσπασαν από τον παγετό. Το σύστημα ξηλώθηκε και άφησε μια πολύ αρνητική εμπειρία.

Στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενεργειακού κόστους η νέα γενιά της οικογένειας Βάρσου αποφάσισε νε εξετάσει την χρήση της ηλιοθερμίας για μια ακόμα φορά. Έγινε φυσικά ενδελεχής έλεγχος των εταιριών που προσφέρουν ανάλογες λύσεις. Η έμφαση ήταν στην απόδοση και την εμπειρία σε ανάλογες κατασκευές ώστε το αποτέλεσμα να είναι αξιόπιστο και εγγυημένο.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή τους έπαιξε ότι η εταιρία μας είναι η μόνη που δίνει συνολική εγγύηση καλής λειτουργίας και απόδοσης.

Κάνεις δεν ήθελε άλλη μία κακή εμπειρία αυτή την φορά. Έτσι μας τίμησαν με την επιλογή τους.

Λαβαίνοντας υπόψη τις ανάγκες αλλά και τους περιορισμούς του έργου σχεδιάσαμε ένα μεγάλο σύστημα τύπου Heat δηλαδή, 

  • Παραγωγή «φρέσκου» ζεστού νερού που είναι ο πιο υγιεινός τρόπος αφού δεν γίνεται αποθήκευση και άρα δεν υπάρχει ανάπτυξη βακτηριδίων με σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία μας όπως η Λεγεωνέλλα.
  • Δυνατότητα ηλιακής υποβοήθησης της θέρμανσης για το εργαστήριο.
  • Μέγιστη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου αφού σε αντίθεση με όλες τις άλλες λύσεις (όπως μπόιλερ, tank-in-tank, δοχεία αδρανείας με σερπαντίνα ΖΝΧ) το ζεστό νερό δεν παράγεται μέσα στο δοχείο. Έτσι προστατεύουμε το πιο ακριβό κομμάτι της εγκατάστασης.
  • Τις λιγότερες επικαθήσεις αλάτων σε σχέση με κάθε άλλη τεχνική λύση αφού υπάρχει πλήρης έλεγχος της θερμοκρασίας παραγωγής ζεστού νερού.

 

Ο σχεδιασμός του συστήματος έγινε από την εταιρία μας, η εγκατάσταση από το συνεργείο του Κου. Τυράκη και η Βάρσος Κηφισιά Α.Ε. χειρίστηκε την εργολαβική ανακατασκευή του συστήματος ζεστού νερού σύμφωνα με τις υποδείξεις της μελέτης.

Η εκκίνηση του συστήματος, η τελική ρύθμιση και οι αυτοματισμοί όπως η online παρακολούθηση έγιναν από την εταιρία μας.

Δείτε το σύστημα σε λειτουργία live εδώ.

Τηλεμετρία ηλιοθερμικού συστήματος 

 

Βασικά Χαρακτηριστικά 

 

Μήπως είναι καλύτερα να αφήσει κανείς τα χρήματα στην τράπεζα με ένα καλό επιτόκιο ??

Θα ήταν μια εξαρετικά ακριβή επιλογή αφού το κόστος καυσίμου θα "κατάπινε" τα χρήματα της επένδυσης σε μόλις 2 χρόνια! Σε βάθος χρόνου το κόστος του καυσίμου είναι πολλές φορές πολλαπλάσιο του κόστους της επένδυσης…

Βάρσος - σε πείσμα των καιρών!

 

 Βάρσος - σε πείσμα των καιρών!


Συνεργάτης για την εγκατάσταση

Γιάννης Τυράκης