Θέρος
ενέργειας...

Πεδίο συλλεκτών 125 kW στο πρότυπο βιοκλιματικό κολυμβητήριο Βύρωνα

2014-08-04
Βύρωνας, Αττική

Το νέο κλειστό κολυμβητήριο έχει στόχο την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας με την χρήση νέων τεχνολογιών και τεχνικών σε όλα τα επίπεδα.

Με αυτές τις σχεδιαστικές απαιτήσεις στην μεταλλική κυρτή σκεπή εγκαταστάθηκε κεντρικό ηλιοθερμικό σύστημα για την υποβοήθηση της,

  • Παραγωγής ζεστού νερού
  • Θέρμανσης του χώρου
  • Θέρμανσης της πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων

 Οι ηλιακοί συλλέκτες θα συνεισφέρουν θερμική ενέργεια στο σύστημα ισοδύναμη με περίπου 16.000 λίτρα πετρέλαιο ετησίως μειώνοντας το κόστος λειτουργίας αλλά και την μόλυνση του πλανήτη για όλους μας.

πρότυπο βιοκλιματικό κολυμβητήριο Βύρωνα

 

Ο σχεδιασμός των μηχανολογικών, του αυτοματισμού και η τοποθέτηση των συλλεκτών έγινε από τον συνεργάτη μας Σαββανής Παναγιώτης & Σια Ε.Ε. που έχει μεγάλη εμπειρία σε πολύπλοκα ενεργειακά έργα. 

Η τοποθέτηση των 66 συλλεκτών RKE 2500N Alpin Easy (συνολική επιφάνεια 155 μ2) έγινε σε 8 ώρες από μόνο 3 άτομα! Η ταχύτητα και ευκολία της τοποθέτησης εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο το Easy στην ονομασία τους.

πρότυπο βιοκλιματικό κολυμβητήριο Βύρωνα

Η σωλήνωση από το μηχανοστάσιο μέχρι και τους συλλέκτες έχει γίνει με μονωμένο ανοξείδωτο σπιράλ SS-flex.

Το συγκεκριμένο έργο σφραγίζει την επίσημη έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας της εταιρίας μας με την Solar Energy (Αυστρία), και το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εργοστάσιο παγκοσμίως για την κατασκευή επίπεδων συλλεκτών. 

 

Βασικά χαρακτηριστικά

 

Συνεργάτης

Σαββανής Παναγιώτης & Σια Ε.Ε., Αθήνα

GRV Energy Solutions

 

Εκτενής παρουσίαση του έργου στον ΣΚΑΙ TV (στο 0:40 και μετά)