Θέρος
ενέργειας...

Ηλιακό σύστημα ζεστού νερού για τις σουίτες Lux του ξενοδοχείου Paros Agnanti

2016-08-01
Παραλία του Κριού, Παροικιά, Πάρος

Το ξενοδοχείο Paros Agnanti μας επέλεξε για το σύστημα ζεστού νερού στην νέα πτέρυγα με σουίτες πολυτελείας. Τα κριτήρια ήταν η μεγάλη και αξιόπιστη παραγωγή ζεστού νερού, η διακριτική τοποθέτηση των ηλιακών συλλεκτών και φυσικά η οικονομία.

Επιλέχθηκε ένα σύστημα Heat Plus+ 102RΚ2000 για μέγιστη αναμενόμενη κατανάλωση ζεστού νερού 3.850 λίτρα / μέρα. 

Η ηλιακή ενέργεια αναμένεται να καλύψει ετήσια το 78,1% των αναγκών σε ζεστό νερό. Όταν ο ήλιος δεν επαρκεί η χρήση ηλεκτρικής αντίστασης στο δοχείο αδρανείας εξασφαλίζει την συνεχή διαθεσιμότητα του ζεστού νερού.

Η παραγωγή του ζεστού νερού γίνεται με την χρήση δύο (2) σταθμών παραγωγής ζεστού νερού FWS40 Hydro σε συστοιχία (Cascade). 

Επειδή το νερό θερμαίνεται στον σταθμό την στιγμή της χρήσης θεωρείται ο πιο υγιεινός τρόπος παραγωγής του. Ταυτόχρονα οι συγκεκριμένοι σταθμοί είναι σχεδιασμένοι ώστε να έχουν 90% λιγότερες επικαθήσεις από άλατα από τις τυπικές λύσεις όπως τα μπόιλερ. Αυτό μειώνει δραστικά τα προβλήματα και το κόστος συντήρησης.

Το σύστημα είναι μελετημένο ώστε να είναι επεκτάσιμο και έτσι μελλοντικά μπορεί να προστεθεί και άλλος σταθμός ΖΝΧ καθώς και να συνδεθεί αντλία θερμότητας.

Η  εγκατάσταση έγινε από ντόπιους τεχνικούς του ξενοδοχείου με σχεδιασμό και επίβλεψη της εγκατάστασης και της εκκίνησης από μηχανολόγο της εταιρείας μας.

 

Συστατική επιστολή πελάτη  

 

Μια εξαιρετική οικονομική επένδυση  

 

 

Πολύ περιορισμένος χώρος για τους ηλιακούς συλλέκτες

Ένα από τα βασικά τεχνικά προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ο μικρός διαθέσιμος χώρος για τους ηλιακούς συλλέκτες και η σχετικά λεπτή κεκλιμένη πλάκα μπετό. Χρειάστηκαν ειδικές λύσεις που όμως εφαρμόστηκαν με πλήρη επιτυχία:

  •  Σχέδια με ακρίβεια χιλιοστού ώστε κάθε στήριγμα να μπει στην ακριβώς σωστή θέση για να χωρέσουν οι συλλέκτες
  • Στήριξη με χημικά βύσματα για σιγουριά
  • Όλα τα εξαρτήματα υπολογισμένα για να μην χάνεται χρόνος (& χρήμα) στο εργοτάξιο

  

 


Δοκιμή υπερθέρμανσης

Στα πλαίσια της εκκίνησης και των απαραίτητων ελέγχων όλων των λειτουργιών του πριν την παράδοση στον πελάτη σε λειτουργία κάναμε και «δοκιμή υπερθέρμανσης». 

 

Δηλαδή κάναμε αυτό που για πολλούς εγκαταστάτες ηλιακών συστημάτων φαίνεται αδιανόητο, κόψαμε το ρεύμα μεσημεριάτικα τον Αύγουστο για να πιστοποιήσουμε ότι το σύστημα αντέχει την οποιαδήποτε υπερθέρμανση χωρίς καμία ζημιά. Δείτε το βίντεο και το σχετικό άρθρο μας εδώ.

  

Βασικά Χαρακτηριστικά