Θέρος
ενέργειας...

Ανακαίνιση του υπάρχων ηλιακού συστήματος στο AAR Hotel & Spa

2016-12-05
Ιωάννινα

Το ηλιοθερμικό σύστημα στο ξενοδοχείο AAR Hotel & Spa 70 κλινών στα Ιωάννινα δεν είχε δουλέψει ποτέ σωστά παρότι είχαν γίνει διάφορες προσπάθειες. 

Μας ζητήθηκε να εξετάσουμε τον υπάρχων εξοπλισμό και να το ανακαινίσουμε ώστε μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας καθώς και να βοηθήσει την θέρμανση για τις 2 εσωτερικές πισίνες.

Επίσης μας ζητήθηκε σε αυτή την φάση να μην προστεθούν καινούργιοι ηλιακοί συλλέκτες.

Έγινε πλήρης ανασχεδιασμός του ηλιοθερμικού συστήματος καθώς και του μηχανοστασίου για το ζεστό νερό, την θέρμανση για τις πισίνες και τα καλοριφέρ και των αυτοματισμών τους. 

Όλες οι εργασίες έγιναν από τους τεχνικούς του ξενοδοχείου με την επίβλεψη μας.

Το ανακαινισμένο σύστημα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2016 και έδειξε άμεσα πολύ καλή συμπεριφορά ακόμα και σε πολύ κρύες μέρες.

Η μέγιστη αναμενόμενη κατανάλωση ζεστού νερού είναι 3.100 λίτρα / μέρα. Ανάλογα με την ζήτηση και την ηλιοφάνεια το σύστημα μοιράζει αυτόματα την ενέργεια του στο ζεστό νερό και τις 2 πισίνες. 

Η πρόβλεψη μας είναι ότι με τον υπάρχων εξοπλισμό η ηλιακή ενέργεια αναμένεται να καλύψει ετήσια το 46,3% των αναγκών για το ΖΝΧ.

Η εταιρία μας ανέλαβε τον σχεδιασμό, την προμήθεια υλικών, και την επίβλεψη της εγκατάστασης και της εκκίνησης. 

Η διοίκηση του ξενοδοχείου πλέον μπορεί να βλέπει online την λειτουργία του μηχανοστασίου από οπουδήποτε μέσω PC, tablet, ή το κινητό τους λόγω του Conexio 200 καθώς και να αλλάζει τις ρυθμίσεις του ελεγκτή.

 

 

Δείτε το σε λειτουργία εδώ  

 

Συστατική επιστολή


Βασικά Χαρακτηριστικά 

 

Υπεύθυνος Τεχνικός Εγκατάστασης

Νίκος Κολιάκης 

Ιωάννινα