Θέρος
ενέργειας...

Μπες στο κλίμα 2011 (ΣΚΑΪ TV)

2011-06-22
Δροσιά, Αττική

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Μπες στο κλίμα" το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 παρουσιάστηκε διπλοκατοικία στην Δροσιά όπου έγινε πρότυπη ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση.

Το κτήριο μέχρι τότε θερμαίνονταν με τυπικό σύστημα με λέβητα πετρελαίου και ενδοδαπέδια και καλοριφέρ. 

Η ηλιακή θέρμανση έχει πλέον προτεραιότητα, ενώ όταν δεν επαρκεί ενεργοποιείται αυτόματα η αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης.

Η εταιρία μας έδωσε τα υλικά για το ηλιακό σύστημα και το μηχανοστάσιο ενώ βοήθησε με τεχνογνωσία και στον σχεδιασμό της ηλιακής θέρμανσης.

Ο λέβητας πετρελαίου λειτουργεί πλέον μόνο ως τελευταία επιλογή για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος της κατοικίας. Το σύστημα είναι σε λειτουργία από τον Μάρτιο 2011.

 

 Βασικά Χαρακτηριστικά 

  • Τοποθέτηση συστήματος για ηλιακή θέρμανση με 2 συλλέκτες κενού Akotec VRK 2000 DF σε μικρή ταράτσα με ανακλαστική μπογιά από κάτω για την θέρμανση του νερού αλλά και υποβοήθηση της θέρμανσης των χειμώνα.
  • Κεντρικός προγραμματιζόμενος αυτοματισμός μηχανοστασίου σε συνδυασμό με ελεγκτή Prozeda Vision Plus.
  • Χρήση κεντρικού συλλέκτη με αντλιοστάσια της Meibes για την θέρμανση της ενδοδαπέδιας, των καλοριφέρ, και του μπόιλερ ΖΝΧ.
  • Αντλία θερμότητας αέρα-νερού για την θέρμανση και τον δροσισμό της ενδοδαπέδιας.

 Το μηχανοστάσιο για την ηλιακή θέρμανση

Οι συλλέκτες κενού για την ηλιακή θέρμανση

Συνεργάτες

  • Η μελέτη, σχεδιασμός, και αυτοματισμοί έγιναν από την GRV Energy Solutions (www.greenconstructions.gr) και τον Νίκο Τσολάκογλου.
  • Η υδραυλική κατασκευή έγινε από την Watertherm.