Θέρος
ενέργειας...

Ειδήσεις προϊόντων


Αναβαθμίστε την πισίνα σας με αντλία θερμότητας OEM
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, 2023

Χρησιμοποιήστε την πισίνα όλο τον χρόνο

Απολαύστε την αίσθηση του νερού τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο με χαμηλό λειτουργικό κόστος.

 

Όποια ώρα θέλετε, μέρα ή νύχτα

Πόσες φορές χρειάστηκε να περιμένετε μέχρι να βγει για τα καλά ο ήλιος και να ζεσταθεί για να πέσετε στο νερό; Στην θερμαινόμενη πισίνα, μπορείτε να κάνετε μια βουτιά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή και τις νύχτας. Κάντε την πρώτης βουτιά νωρίς το πρωί και τελειώστε την μέρα με μια χαλαρωτική βουτιά στο ηλιοβασίλεμα ή και το βράδυ!

 

Αυξήστε σημαντικά την αξία και απόδοση του ακινήτου σας

Η θερμαινόμενη πισίνα είναι ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό και  το καθιστά ελκυστικό για τουρισμό υψηλής αξίας για πολύ μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.

 

Ποια είναι η κατάλληλη αντλία για την πισίνα μου και με τι κόστος λειτουργίας?

 Οι παρακάτω προτάσεις* είναι για την Λευκάδα:

 

 *  Οι προτάσεις και ενεργειακή μελέτη έχουν γίνει με τις εξής παραδοχές:  

Τυπική εξωτερική πισίνα χωρίς κάλυμμα  Θερμοκρασία νερού 26°C με λειτουργία της αντλίας θερμότητας ΑΘ από 1η Μαρτίου ως 31 Οκτωβρίου.  Μελέτη με το Ελβετικό πρόγραμμα Polysun 24ώρη λειτουργία της ΑΘ την περίοδο με χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος Η ηλεκτρική ενέργεια και το κόστος στον πίνακα αναφέρονται αποκλειστικά στην ΑΘ και δεν περιλαμβάνουν την αντλία της πισίνας ή άλλες καταναλώσεις όπως φωτισμός, κλπ.

  Μελέτη για διαφορετικές συνθήκες και θερμοκρασία πισίνας μπορεί να γίνει με επιπλέον κόστος.  

 

Δείτε τα διαφορετικά μοντέλα και τις τιμές τους εδώ.

   

 

Η ενέργεια για την αντλία θερμότητας  (και όχι μόνο) μπορεί να καλυφθεί από φωτοβολταϊκά, ρωτήστε μας!      

Pepper Protect: Ζεστό νερό με συλλέκτες κενού χωρίς υπερθέρμανση & ιδανικός συνδυασμός με αντλίες θερμότητας
Δευτέρα 27 Μαρτίου, 2023

Οι ποιοτικοί συλλέκτες κενού υπερτερούν σημαντικά σε απόδοση στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε υψηλές θερμοκρασίες παραγωγής. Έτσι τα συστήματα Pepper Protect έχουν το ιδανικό προφίλ απόδοσης για τον χειμώνα όπου οι ανάγκες για ζεστό νερό είναι μεγαλύτερες.

 

 

 

Συνδυάζονται εξαιρετικά με τις αντλίες θερμότητας αφού η απόδοση τους (COP) στις ίδιες συνθήκες πέφτει και η κατανάλωση τους αυξάνεται δραματικά.

 

Ταυτόχρονα το καλοκαίρι όταν δεν χρειάζεστε τόση ενέργεια οι συλλέκτες Weiser Protect μειώνουν αυτόματα την απόδοση τους προστατεύοντας ολόκληρο το σύστημα από υπερβολικές θερμοκρασίες και τις ακριβές βλάβες που μπορούν να επιφέρουν.

 

Τα σημαντικά χαρακτηριστικά των ολοκληρωμένων συστημάτων ζεστού νερού Pepper για εσάς:

Πέντε τυπικά σετ – απεριόριστες δυνατότητες: Πλήρες πακέτο υλικών και σχεδίων έτοιμο για γρήγορη εγκατάσταση χωρίς εκπλήξεις ή ελλείψεις. Αν τα έτοιμα σετ δεν σας καλύπτουν μπορεί να γίνει τροποποίηση ή και σχεδιασμός σύμφωνα με τις απαιτήσεις του έργου σας.

Συλλέκτες κενού Akotec Weiser Protect 100°C: Φυσικός και αξιόπιστος περιορισμός της μέγιστης θερμοκρασίας χωρίς να εξαρτάται σε οποιονδήποτε αυτοματισμό ή βαλβίδες. Η απόδοση περιορίζεται σημαντικά μετά το όριο των 100°C (δείτε το τεχνικό φυλλάδιο για λεπτομέρειες).

 

Αξιόπιστη απόδοση: Ποιοτικά Ευρωπαϊκά εξαρτήματα κατηγορίας Solar σε ολόκληρο το κύκλωμα, λεπτομερής μηχανολογικός σχεδιασμός, ήπιες θερμοκρασίες λειτουργίας και η 20ετή εγγύηση της Akotec για τους ηλιακούς συλλέκτες διασφαλίζουν την απροβλημάτιστη υψηλή απόδοση σε βάθος χρόνου.

Plug & Play: Όλο το ηλιακό κύκλωμα με σωλήνωση και εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά σχέδια, προγραμματισμένο ελεγκτή και Ελληνικές οδηγίες χρήσης και συντήρησης.

 

 

Τεχνικό φυλλάδιο συστημάτων Pepper Protect:

 

Στην σχετική σελίδα μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα και τα σχετικά εξαρτήματα με τις τιμές τους. 

 

Συλλέκτης Akotec Weiser Protect 100°C στο Λιτόχωρο

Ελεγκτές Prozeda – εύκολος και ευέλικτος έλεγχος ηλιοθερμικών και συστημάτων θέρμανσης και ψύξης
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, 2023

Η Prozeda εξελίσσει ελεγκτές από το 1994 στο Eggolsheim Büg της Γερμανίας. Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στην συνεχή ενημέρωση του λογισμικού αλλά και την εύκολη σύνδεση στο internet και τα δίκτυα BMS.

 

 

Εύκολος και ευέλικτος προγραμματισμός

Εύκολα γιατί όλοι οι ελεγκτές έχουν τα ίδια 4 βασικά μενού (πληροφορίες - βασικές ρυθμίσεις – χειροκίνητη λειτουργία – ρυθμίσεις τεχνικού) και ιδιαίτερα για τους Primos όλες οι ενδείξεις είναι  με ιδεογράμματά. Έτσι δεν χρειάζεται να θυμάστε περίεργη ορολογία για να καταλάβετε τις επιλογές.

Ευέλικτα γιατί με τις λειτουργίες MFC μπορείτε να ελέγξετε ότι συσκευή θέλετε ενώ στην σειρά Grandis οι πιο προχωρημένοι μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και κανόνες OR/AND ανάμεσα στις λειτουργίες αυτές δημιουργώντας διαδραστικά σενάρια!

Τυπικές λειτουργίες MFC:

Διαφορικός έλεγχος θερμοκρασίας Θέρμανση (ενεργοποίηση κάτω από θερμοκρασία στόχου) Ψύξη (ενεργοποίηση πάνω από θερμοκρασία στόχου) Πολλές ακόμα στην σειρά Grandis – δείτε το Ελληνικό φυλλάδιο της

 

 

Απόλυτη αξιοπιστία

Οι ελεγκτές έχουν προδιαγραφές για χρήση στην βιομηχανία και έτσι χαρακτηρίζονται από υψηλή σταθερότητα και αντοχή. Στα 13 χρόνια που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα έχουν αποδείξει τις υψηλές ανοχές τους στο τοπικό δίκτυο. Σε πολυκατοικία που χτυπήθηκε από κεραυνό και έπαθε σοβαρότατες ζημιές ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός (τηλέφωνα, τηλεοράσεις, κλπ.) η μόνη ζημιά στον ελεγκτή ήταν στο αισθητήριο στους συλλέκτες στην ταράτσα!  Δεν χάνουν ρυθμίσεις όσο καιρό και να μείνουν χωρίς παροχή.

Γκάμα

Χωρίζονται σε 2 βασικές σειρές, τους Primos και τους Grandis. Οι Primos προορίζονται για έλεγχο βασικών ηλιοθερμικών συστημάτων και σχετικών συσκευών όπως η έναρξη του λέβητα και του κυκλφορητή του για την θέρμανση του μπόιλερ.

Οι Grandis μπορούν να ελέγξουν πιο πολύπλοκα συστήματα και έχουν δυνατότητα αντιστάθμισης θέρμανσης αλλά και ψύξης ανάλογα με το μοντέλο.

 

 

Τεχνικό φυλλάδιο ελεγκτών Primos

Τεχνικό φυλλάδιο ελεγκτών Grandis

 

Απομακρυσμένος έλεγχος μέσω του Conexio Portal

Με την προσθήκη της μονάδας διασύνδεσης Conexio 200 o ελεγκτής συνδέεται στο internet και στο Conexio Portal.

Έτσι ο χρήστης μπορεί εύκολα και από παντού να έχει πλήρη έλεγχο του συστήματος του. 

Οι επαγγελματίες συνεργάτες μπορούν να έχουν συνολική εικόνα όλων των διασυνδεδεμένων συστημάτων τους.

 

Τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά:

Απομακρυσμένη λειτουργία σαν να είστε μπροστά στον ελεγκτή. Πατώντας τα «κουμπιά» μπορείτε να πάτε σε όλες τις οθόνες και τις ρυθμίσεις του. Οπτικοποίηση του συστήματος σας. Έτσι έχετε την πλήρη εικόνα του σε λειτουργά με μία ματιά. Μετρήσεις απόδοσης σε μορφή γραφήματος. Γραφική απεικόνιση των δεδομένων λειτουργίας για την εύκολη και ακριβή διάγνωση.  Το καρδιογράφημά του συστήματος σας! Email alarms – ειδοποίηση σε περίπτωση βλάβης

   

   

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στα τεχνικά φυλλάδια των ελεγκτών.

 

Υπηρεσίες από την εταιρεία μας

Ηλεκτρολογικό σχέδιο με τις ρυθμίσεις για τυπικό ηλιοθερμικό σύστημα χωρίς χρέωση (μόνο για τους Primos). Προγραμματισμός ελεγκτή, ηλεκτρολογικό σχέδιο και έντυπο με τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες τις εφαρμογής σας (με χρέωση υπηρεσιών).

 

Διαθέσιμα μοντέλα και το κόστος τους

Στην σχετική σελίδα μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα και τα σχετικά εξαρτήματα με τις τιμές τους. 

 

Ηλιακή θέρμανση για οικονομία ως 95% με τα συστήματα Heat Si
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, 2022

Μειώστε το κόστος θέρμανσης και ζεστού νερού ως και 95% και αναβαθμίστε ενεργειακά το σπίτι σας. 

Ο ήλιος θα είναι πάντα δωρεάν και χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Μια καλά μονωμένη κατοικία με ένα αποδοτικό σύστημα Heat Si μειώνει σημαντικά την εξάρτηση σας σε ακριβές και αναξιόπιστες μορφές ενέργειας.

Η υψηλή ενεργειακή κατηγορία επιβραβεύεται με προνόμια από τον ΚΕΝΑΚ για τις νέες κατοικίες. Για τις υπάρχουσες το πρόγραμμα Εξοικονομώ επιδοτεί με σημαντικά ποσά την ηλιακή θέρμανση και η επιλογή της βοηθά την βαθμολόγηση και επιλεξιμότητα της αίτησης σας.

Έτσι αναβαθμίζετε την αξία της με ελάχιστο πραγματικό κόστος.

 

 

Τα νέα πρωτοποριακά συστήματα Heat Si δίνουν αξιόπιστη λύση:

Όλα σε ένα πακέτο: ποιοτικά Ευρωπαϊκά υλικά, σχέδια και υποστήριξη για αξιόπιστη απόδοση. Τα μόνα με εγγύηση καλής λειτουργίας, απόδοσης αλλά και για τις υπερθερμάνσεις. Πρωτοποριακό σύστημα AHR για αυτόματη αποθέρμανση το καλοκαίρι. Υγιεινό «φρέσκο» ζεστό νερό και ως 90%  λιγότερα άλατα με την χρήση των  σταθμών Sonnekraft FWS (Αυστρία). Εξαιρετική απόδοση σε όλες τις συνθήκες με εκμετάλλευση της θερμικής διαστρωμάτωσης. Γερμανικός προγραμματιζόμενος ελεγκτής για την διαχείριση του συστήματος με μέτρηση  ενέργειας και έλεγχο μέσω internet.

 

Δείτε το φυλλάδιο τους εδώ:  

 

Μπορείτε να ζητήσετε το πολύ λεπτομερές τεχνικό φυλλάδιο για περισσότερες πληροφορίες. 

Πόσο κοστίζουν:   

Μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα έτοιμα συστήματα με τις τιμές τους εδώ

Επικοινωνήστε με τον τοπικό συνεργάτη μας στην περιοχή σας ή με εμάς ώστε να πάρετε ολοκληρωμένη προσφορά και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Τα βασικά τους στοιχεία των συστημάτων Heat Si:

 

 

Σε τι κτήρια και κατοικίες μπορεί να εφαρμοστεί η ηλιακή θέρμανση: 

Καλά μονωμένα! Ο ήλιος είναι δωρεάν αλλά μπορεί να παρέχει συγκεκριμένες ποσότητες ενέργειας. Ένα αμόνωτο σπίτι είναι σαν να προσπαθείς να γεμίσεις έναν τρύπιο κουβά. Θα πρέπει να έχουν σκεπή ή ταράτσα ιδανικά με Νότιο προσανατολισμό χωρίς σκιάσεις ιδιαίτερα τον χειμώνα που ο ήλιος περνάει πιο χαμηλά στον ορίζοντα. Επίσης επαρκής κλειστός χώρος μηχανοστασίου για το δοχείο αδράνειας και τα άλλα εξαρτήματα – περίπου 4 m2. Συνήθως δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε διαμερίσματα και μικρά σπίτια (

 

Γιατί δεν καλύπτουν το 100% της θέρμανσης τα Heat Si? 

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές ηλιακής θέρμανσης όπου η κάλυψη φτάνει το 100% ακόμα και στον Καναδά και την Γερμανία όπου το κλίμα είναι πολύ πιο δύσκολο από την Ελλάδα. Όμως για να μπορείς να καλύψεις όλες τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα απαιτεί ειδικά δοχεία πολύ μεγάλου όγκου για «εποχιακή» αποθήκευση και μεγάλες επιφάνειες συλλεκτών που είναι δύσκολο ως αδύνατο να τοποθετηθούν σε συμβατικά κτήρια.

Πολυκατοικία στην Ελβετία με 100% θέρμανση από τον ήλιο

Τα συστήματα Heat Si έχουν σχεδιαστεί για συμβατικά κτήρια και μπορούν να δώσουν 40% ως 95% εξοικονόμηση ανάλογα με την περιοχή τοποθέτησης και το επίπεδο της θερμομόνωσης. Δείτε το τεχνικό τους φυλλάδιο για την εξοικονόμηση σε διαφορετικές κατοικίες και πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Ελεγκτές λειτουργίας θέρμανσης/ψύξης για το Εξοικονομώ και τις εφαρμογές σας
Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, 2021

Η σειρά Grandis της Prozeda ελέγχει φυσικά τα ηλιακά αλλά έχει και πολλές προηγμένες δυνατότητες για τον έλεγχο κυκλωμάτων θέρμανσης και ψύξης.

Έτσι μπορεί να ενταχθεί στις δαπάνες για το Εξοικονομώ στην κατηγορία «3.Α – Διατάξεις αυτόματου ελέγχου λειτουργίας συστήματος θέρμανσης».

Τα βασικά τους πλεονεκτήματα:

Εύκολος προγραμματισμός και πλήρη τεχνική υποστήριξη Δυνατότητα επέκτασης δυνατοτήτων (modular approach) Εξαιρετικά αξιόπιστη κατασκευή Δυνατότητα θερμιδομέτρησης Προαιρετική σύνδεση με το internet και το Conexio Portal με το Conexio 200 Προαιρετική σύνδεση με KNX ή PLC μέσω ModBus

 

Μπορείτε να δείτε τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους στο Ελληνικό τεχνικό φυλλάδιο τους:

   

 

Όλοι οι ελεγκτές και τα σχετικά εξαρτήματα υπάρχουν αναλυτικά στην σχετική σελίδα μας.

Μηχανοστάσιο με Grandis 650 ModBus διασυνδεδεμένο στο PLC και το KNX της κατοικίας:

Πως τα δοχεία του ήλιου (Sonnentank) αλλάζουν τα δεδομένα και στις αντλίες θερμότητας
Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, 2021

Σε ξενοδοχεία όπου δεν είναι δυνατή η χρήση ηλιακών συλλεκτών για το ζεστό νερό λόγω έλλειψης χώρου η επόμενη «μοντέρνα» επιλογή είναι η χρήση αντλιών θερμότητας ή λεβήτων συμπύκνωσης.

 

Οι μετρήσεις μας στα τυπικά μπόιλερ και δοχεία αδράνειας έχουν δείξει ότι οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν με COP 1,5 ως 2,5 για την παραγωγή ζεστού νερού. Δηλαδή με υψηλή ενεργειακή κατανάλωση αλλά και ρύπανση του περιβάλλοντος. 

Με την κατάλληλη αξιοποίηση των δοχείων Sonnentank της Sonnenkraft η βελτίωση της απόδοσης είναι σημαντική ενώ ταυτόχρονα απαιτούνται πολύ μικρότερα μηχανήματα μειώνοντας και το κόστος της αρχικής επένδυσης.

 

Τι σημαίνει σε νούμερα για την απόδοση της αντλίας θερμότητας ή του λέβητα??

Η μείωση της θερμικής διαστρωμάτωσης κατά 10% του δοχείου αδράνειας σημαίνει:

Αύξηση κατά 16% της κατανάλωσης της αντλίας θερμότητας σε ηλεκτρική ενέργεια * Αύξηση κατά 4% της κατανάλωσης του λέβητα συμπύκνωσης *

*  Σύμφωνα με το Ελβετικό εργαστήριο SPF

Δηλαδή η μείωση της κατανάλωσης της αντλίας θερμότητας μπορεί να είναι 40-45% σε σχέση με δοχεία κακής θερμικής διαστρωμάτωσης, Άρα η χρήση του λάθος δοχείου στοιχίζει τελικά πολλαπλάσια του αρχικού κόστους σε ενέργεια !!

  

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο Ελληνικό τεχνικό φυλλάδιο:

 

Τα Sonnentank είναι διαθέσιμα σε 4 μεγέθη από 500 ως 1500 λίτρα:

Sonnenkraft Sonnetank 500

Sonnenkraft Sonnetank 800

Sonnenkraft Sonnetank 1000

Sonnenkraft Sonnetank 1500

 

Νέες εκδόσεις για τους κορυφαίους συλλέκτες κενού Akotec!
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, 2021

Η Akotec ανανέωσε τους ηλιακούς συλλέκτες της παρουσιάζοντας 2 νέα βελτιωμένα μοντέλα:

Weiser Power τύπου Direct Flow για την μέγιστη δυνατή απόδοση Weiser Protect τύπου με τεχνολογία Heat Pipe για αυτόματη προστασία υπερθέρμανσης

 

Μοναδικά πλεονεκτήματα Akotec:

Περιστρεφόμενος απορροφητής TiNOX διπλής επιφάνειας για μέγιστη απόδοση 20 χρόνια εγγύηση και κατασκευή 100% στην Γερμανία Εντελώς οριζόντια ως εντελώς κάθετη τοποθέτηση (Power) Επιλογή 3 διαφορετικών θερμοκρασιών αυτόματης προστασίας υπερθέρμανσης (Protect) Γυάλινος σωλήνας Narva με πετυχημένη δοκιμή κρούσης από χαλάζι 40 mm και ταχύτητας 100 klm/h από την TÜV Rheinland + περισσότερα στα φυλλάδια τους

 

Τα τεχνικά φυλλάδια τους:

Weiser Power                               Weiser Protect

        

 

Μπορείτε να δείτε όλα τα μοντέλα συλλεκτών εδώ:

https://theros.gr/Proionta/Iliaka-Thermika/Iliakoi-sullektes/index.php 

Sonnenkraft Sonnentank - Δέχονται την σύγκριση με οποιοδήποτε δοχείο Χ
Τρίτη 24 Αυγούστου, 2021

Τα νέα δοχεία αδράνειας της Sonnenkraft ενσωματώνουν την τεχνογνωσία των 3 κορυφαίων Αυστριακών εταιρειών Sonnenkraft, Tisun, και Kioto Solar.

 

Ο στόχος του σχεδιασμού ήταν η μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης ολόκληρου του μηχανοστασίου. Οι Αυστριακοί ξέρουν εδώ και 30 χρόνια ότι η αξιοποίηση της θερμικής διαστρωμάτωσης είναι μονόδρομος προς την απόδοση με όλες τις μοντέρνες πηγές θερμότητας όπως ηλιακά, αντλίες θερμότητας αλλά και οι λέβητες συμπύκνωσης. 

Έτσι κάθε εκατοστό των Sonnentank έχει σχεδιαστεί με αυτό τον στόχο. Το αποτέλεσμα προκαλεί για σύγκριση με τα δοχεία αδρανείας της αγοράς.

 

 

Τα Sonnentank είναι διαθέσιμα σε 4 μεγέθη από 500 ως 1500 λίτρα:

Sonnenkraft Sonnetank 500

Sonnenkraft Sonnetank 800

Sonnenkraft Sonnetank 1000

Sonnenkraft Sonnetank 1500

 

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο Ελληνικό τεχνικό φυλλάδιο: