Θέρος
ενέργειας...

Ποιοί είμαστε


Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια δυναμική ομάδα που αποτελείται από Μηχανολόγους και άλλες ειδικότητες (Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, κ.α.).

Η Θέρος Ο.Ε. ανήκει σε δύο 50% συνεταίρους, τον Πάνο Ξανθάκο, και τον Ανδρέα Κουδούνα, και οι δύο Μηχανολόγοι Μηχανικοί.


Πάνος Ξανθάκος

Με την ολοκλήρωση του Λυκείου στην Αθήνα, πήγε στην Νέα Υόρκη οπού έζησε για 7 χρόνια. Εκεί σπούδασε και απόκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό ως Μηχανολόγος Μηχανικός. Παράλληλα δούλεψε 2 χρόνια σε κατασκευαστική εταιρία.

Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα δούλεψε για 10,5 χρόνια σε Ελβετική πολυεθνική εταιρία που κατασκευάζει ειδικευμένες αντλητικές εφαρμογές για την Πετροχημική βιομηχανία αλλά και εργοστάσια αφαλάτωσης, μεγάλα αντλιοστάσια, κλπ.

Τα τελευταία 4 χρόνια ήταν υπεύθυνος για το γραφείο της Ελλάδας και είχε την θέση του Διευθυντή Πωλήσεων για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα έργα που διαχειρίστηκε είχαν προϋπολογισμό μέχρι 120 εκ. Ευρώ.

Άρθρο που μπήκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Hydrocarbon Engineering το 2005, για προχωρημένη εφαρμογή. Το H.E. είναι το εγκυρότερο περιοδικό παγκοσμίως για την Πετροχημική βιομηχανία.


Ανδρέας Κουδούνας

Έχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Πάτρας.

Για τα τελευταία 6 χρόνια έχει δουλέψει ως Υπεύθυνος Έργων σε μεγάλη Ελληνική τεχνική εταιρία που ειδικεύετε στην κατασκευή πρατηρίων καυσίμων και εμπορικών κτηρίων.

Πέρα από την κατασκευή ήταν υπεύθυνος και για την τεχνική υποστήριξη και παρακολούθηση του δικτύου πρατήριων της εταιρίας καθώς και την τήρηση των απαραίτητων προδιαγραφών ασφάλειας και ποιότητας.  

Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη αιολικών πάρκων, σε συνεργασία με ξένες εταιρίες ως ο σύνδεσμος με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες δημόσιες υπηρεσίες για τις απαραίτητες άδειες.