Είσοδος
Λάθος όνομα / κωδικός
Δημιουργία λογαριασμού συνεργάτη
Ξέχασα τον κωδικό μου
-
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
Θέρος
ενέργειας...
Προϊόντα

Ειδήσεις προϊόντων

Υβριδικό σύστημα ηλιακών συλλεκτών Sonnenkraft TWIN

Πέμπτη 12 Ιουλίου, 2018

Η ιδανική λύση για κτήρια ZEB, NZEB και ενεργιακής κατηγορίας Α+

Τα κτήρια που κοιτούν στην κορυφή της ενεργειακής κατάταξης πρέπει να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρικών και θερμικών αναγκών τους από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. (NZEB = Near Zero Energy Building)

 

Η πολύ μεγαλύτερη απόδοση των θερμικών συλλεκτών, η δυνατότητα παραγωγής υψηλών θερμοκρασιών και η ευκολία αποθήκευσης της θερμικής ενέργειας σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά μειώνουν σημαντικά την απαραίτητη επιφάνεια στην σκεπή αλλά και το κόστος. Έτσι το ιδανικό σύστημα παραγωγής ενέργειας έχει ένα κατάλληλο μείγμα φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών συλλεκτών.

Η κορυφαία Αυστριακή εταιρεία Sonnenkraft ανέπτυξε ένα ενιαίο υβριδικό σύστημα ηλιακών συλλεκτών που προσφέρει θερμότητα και ηλεκτρισμό με κορυφαία απόδοση από κάθε σκεπή σε ένα αρμονικό αισθητικά σύνολο.

Το σύστημα TWIN περιλαμβάνει 4 ειδικά εξελιγμένα στοιχεία:

Ηλιοθερμικό συλλέκτη υψηλής απόδοσης ομοιόμορφο σε διαστάσεις και εμφάνιση με τα φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκό συλλέκτη υψηλής απόδοσης με μαύρο πλαίσιο και μαύρη ομοιογενή επιφάνεια (κατασκευή Black-black) Ειδικά εξελιγμένα εξαρτήματα σύνδεσης Ειδικά εξελιγμένο κοινό σύστημα στήριξης για επίπεδες και επικλινής σκεπές

 

Πιο συγκεκριμένα:

Πλεονεκτήματα θερμικών συλλεκτών

Κατασκευή στην Αυστρία στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο. Σχεδιασμός για χρήση ακόμα και σε συνθήκες κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Υψηλή απόδοση με πολύ ανταγωνιστικό κόστος λόγω του υπερσύγχρονου τρόπου κατασκευής. Εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Σύνδεση μέχρι 10 κάθετων συλλεκτών! Γρήγορη και πολύ εύκολη σύνδεση χάρη στους εύκαμπτους ταχυσύνδεσμους και σετ σύνδεσης με ενσωματωμένο κυάθιο και εξαεριστικό. Εγγύηση συλλέκτη 10 χρόνια.  Όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας κατασκευής και απόδοσης.

 

Πλεονεκτήματα φωτοβολταϊκών συλλεκτών

Όπως οι θερμικοί και επιπλέον:

Στιβαρή κατασκευή (5400 Pa) αλλά και χαμηλό βάρος ( Εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα λόγω του μαύρου πλαισίου και προαιρετικά 100% μαύρο συλλέκτη (triple black construction).   Εγγύηση 12 χρόνια και 25 χρόνια για την γραμμική απόδοση.

 

 

Για μέγιστη ευκολία και αξιοπιστία ζητήστε μια ολοκληρωμένη λύση και συνδυάστε τους συλλέκτες TWIN με:

Ολοκληρωμένα συστήματα Theros Heat SE για παραγωγή ζεστού νερού και την ηλιακή υποβοήθηση της θέρμανσης. Μετατροπείς Ισχύος, Solar Inverter Fronius. Με πολλά μοντέλα από 3.0 έως 20.0kW, εξυπηρετούν Φ/Β συστήματα κάθε μεγέθους.

 

Κατεβάστε το φυλλάδιο τους (PDF) εδώ:

 

Ειδικά σχεδιασμένη μονοκατοικία τύπου ZEB (Zero Energy Building) που παράγει όση θερμική και ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει σε ετήσια βάση. Με σωστό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τα κατάλληλα υλικά δεν χρειάζεται κανένας αισθητικός συμβιβασμός.

Μείωση τιμών ως 37% στις σωλήνες SS-flex

Τρίτη 3 Ιουλίου, 2018

Μετά από διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές μας και βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής μειώσαμε σημαντικά τις τιμές σε όλους τους τύπους και μεγέθη σωληνώσεων SS-flex.

    

Ο σωλήνας παραμένει ο ίδιος ποιοτικός από ανοξείδωτο SS-316 και η μόνωση από Δυτική Ευρώπη με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές.

 

Ενδεικτικά:

Σωλήνας SS-flex DN20 σε ρολό 50 μέτρων (αμόνωτος), μείωση 37% Σωλήνας SS-flex DN20 με μόνωση Solar 13 mm με φιλμ UV σε ρολό 20 μέτρων, μείωση 29% Σωλήνας SS-flex DN16 με μόνωση Solar 13 mm με φιλμ UV σε ρολό 20 μέτρων, μείωση 26% Σωλήνας SS-flex DN25 με μόνωση θέρμανσης 13 mm σε ρολό 20 μέτρων, μείωση 14% 

Δείτε περισσότερα στην σελίδα τους:

http://theros.gr/Proionta/Solines-SS-flex/Solines/index.php

Είναι η ιδανική λύση αφού θέλει το μικρότερο στοκ εξαρτημάτων και προσφέρει οικονομία χρόνου, χώρου και φυσικά κόστους.

 

Μείωση κόστους ως και 30% στους πλακοειδείς εναλλάκτες της Kioto Solar

Τρίτη 2 Ιανουαρίου, 2018

H Kioto Solar μέσω της βελτίωσης της γραμμής παραγωγής το 2017, μπόρεσε να μειώσει αρκετά το κόστος των εναλλακτών.

Ιδιαίτερα οι τιμές στους αμόνωτους εναλλάκτες έπεσαν ως και 30% και πλέον είναι ίσως οι πιο ανταγωνιστικές στην αγορά.

Θα συνεχίσουν να διατίθενται στα ακριβώς ίδια επίπεδα και το 2018!

Είναι κατάλληλοι για εφαρμογές νερού-νερού σε θέρμανση, ψύξη, παραγωγή ΖΝΧ, κλπ.

  

Μπορείτε να δείτε όλη την γκάμα εδώ:

http://theros.gr/Proionta/Thermansi---Psuxi/Plakoeideis-enallaktes-thermotitas/index.php 

Αν χρειάζεστε βοήθεια στην διαστασιολόγηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ζεστό Νερό Χρήσης και δοχεία - ένα γάμος με αρκετές κηδείες

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, 2017

Η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) είναι εξαιρετικά σημαντική για την άνεση και την υγιεινή. Ταυτόχρονα δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα αξιοπιστίας και κόστους συντήρησης. 

Η συνηθισμένη πρακτική είναι η θέρμανση του ΖΝΧ μέσα σε κάποια μορφή δοχείου, είτε μπόιλερ ή όπως είναι της μόδας τελευταία σε δοχεία αδρανείας με εσωτερικό μπόιλερ (tank-in-tank) ή ανοξείδωτη σπιράλ σερπαντίνα (coil-in-tank).

Όμως ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών με το νερό δικτύου που είναι γεμάτο οξυγόνο και διάφορα χημικά στοιχεία δημιουργούν την «τέλεια καταιγίδα» για διάβρωση και τις επικαθήσεις αλάτων και ασβεστίου.

Αυτό έχει αποτέλεσμα τα δοχεία και όλα τα σχετικά εξαρτήματα όπως οι θερμοστατικές βαλβίδες  να παρουσιάζουν συχνά φθορές και βλάβες.

 

Τα παραπάνω προβλήματα επιδεινώνονται ιδιαίτερα σε επαγγελματικές εφαρμογές λόγω του μεγάλου όγκου νερού που το σύστημα πρέπει να διαχειριστεί, καθώς και σε περιοχές με κακή ποιότητα νερού.

Απαιτείται συχνή συντήρηση, και σε περίπτωση ζημιάς το κόστος αντικατάστασης του δοχείου είναι πολύ μεγάλο όπως και η τεχνική δυσκολία για την αλλαγή του. Ιδιαίτερα στην περίπτωση μεγάλων δοχείων όπως στα ξενοδοχεία.

Επιπρόσθετα στα μπόιλερ και όπου υπάρχει αλλού αποθήκευση ΖΝΧ, το νερό παραμένει στάσιμο και δημιουργείται «λάσπη». Σε αυτή την λάσπη μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη θανατηφόρων βακτηριδίων όπως η Λεγεωνέλλα. 

 

Η καλύτερη λύση - οι σταθμοί «φρέσκου» ζεστού νερού

Kioto Solar FWS30 Eco και FWS40 Hydro

  

 

 

Σημαντικά πλεονεκτήματα για κάθε απαιτητική εφαρμογή:

Ο πιο υγιεινός τρόπος θέρμανσης του νερού χρήσης  – προστασία από Λεγεωνέλα Ως 90% λιγότερες επικαθήσεις αλάτων Ως 90% λιγότερη διάβρωση Εξαιρετικά σταθερή και αξιόπιστη ρύθμιση της θερμοκρασίας του ΖΝΧ Μεγάλη παροχή ΖΝΧ με χρήση ελάχιστου χώρου Μέγιστη αξιοπιστία και χαμηλό κόστος συντήρησης Πολύ καλή απόδοση με ηλιακά και αντλίες θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών Plug & Flow: Συνδέστε μόνο νερό και ρεύμα Δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών σταθμών σε Cascade για μεγάλες παροχές

 

Πως λειτουργούν:

Ως ταχυθερμαντήρας και ζεσταίνουν το νερό χρήσης την στιγμή που θα το χρειαστούμε: 

Μόλις υπάρξει ζήτηση ζεστού νερού χρήσης ο σταθμός εκκινεί αυτόματα τον κυκλοφορητή του και στέλνει ζεστό νερό θέρμανσης από το δοχείο αδρανείας στον πλακοειδή εναλλάκτη του.  Το κρύο νερό του δικτύου περνάει επίσης σε υψηλή ταχύτητα μέσα από τον ανοξείδωτο εναλλάκτη και θερμαίνεται στιγμιαία. Ο σταθμός για να ρυθμίσει την θερμοκρασία του εξερχόμενου νερού χρήσης στο επιθυμητό επίπεδο μεταβάλει αυτόματα την ενσωματωμένη 3όδη βαλβίδα, μεταβάλλοντας έτσι την ποσότητα θερμού νερού που περνάει από τον εναλλάκτη. Το κρύο νερό θέρμανσης επιστρέφει στο δοχείο αδρανείας στο επιθυμητό επίπεδο. Μόλις σταματήσει η ζήτηση ΖΝΧ ο σταθμός περνάει πάλι σε φάση αναμονής.

 

 

Δείτε το αναλυτικό μας video (HD) που καλύπτει:

την αναλυτική τεχνική παρουσίαση των Kioto Solar FWS την σημασία της θερμικής διαστρωμάτωσης στα δοχεία σύγκριση με τις άλλες ανταγωνιστικές τεχνολογίες παραγωγής ΖΝΧ

 

  

Εφαρμογές στην Ελλάδα με σταθμούς Kioto Solar FWS30 και FWS40: 

Μονοκατοικία με FWS30 στην Πάτμο Ξενοδοχείο 22 κλινών στην Χίο με 2x FWS30 Ξενοδοχείο 250 κλινών στα Μετέωρα με 6x FWS30 Σε ζαχαροπλαστείο για 7.200 λίτρα ΖΝΧ/μέρα με 2x FWS30 Σε ξενοδοχείο 47 κλινών στην Μήλο με 3x FWS40 Σε σουίτες 35 ατόμων στην Πάρο με 2x FWS40 Σε ξενοδοχείο 65 κλινών στην Λευκάδα με 3x FWS40 Σε ξενοδοχείο 200 κλινών στο Ρέθυμνο με 6x FWS40

 

Έξυπνη εφαρμογή σε υφιστάμενα ξενοδοχεία, κλπ. 

Σε πολλές εγκαταστάσεις τα υφιστάμενα μπόιλερ παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα (διάβρωση ή γέμισμα με άλατα).

Μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα μετατροπή των μπόιλερ σε δοχεία αδρανείας και η παραγωγή του ΖΝΧ να γίνεται με την χρήση σταθμών FWS30 ή FWS40.

Έτσι τα υπάρχοντα δοχεία αποκτούν μια σημαντική επέκταση της ωφέλιμης ζωής τους ενώ ταυτόχρονα εκμοντερνίζεται η συνολική λειτουργία του συστήματος με μικρό κόστος.    

 

Δείτε όλους τους παραγωγούς ΖΝΧ της Solar Energy εδώ.


ΣΕΛΙΔΑ
1
2
3
4
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
1
2
4
10
Produced by Theros developer team Copyright © 2011 THEROS S.A. All rights reserved
0.48007893562317