Είσοδος
Λάθος όνομα / κωδικός
Δημιουργία λογαριασμού συνεργάτη
Ξέχασα τον κωδικό μου
-
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
  • advertisment
Θέρος
ενέργειας...
Προϊόντα

Ειδήσεις προϊόντων

Αναβάθμιση παροχής ζεστού νερού σε δοχεία αδράνειας Tisun

Σαββάτο 4 Μαΐου, 2019

Για την επέκταση ξενοδοχείου στα Χανιά με 2 υπάρχων δοχεία αδράνειας Tisun έπρεπε να αυξηθεί η παροχή του ζεστού νερού πέρα από τις δυνατότητες του ενσωματωμένου εναλλάκτη διέλευσης.

Ο συνεργάτης μας Αλέξης Τσαγκαράκης με την Eurothermiki επέλεξε την λύση της προσθήκης 2 σταθμών ζεστού νερού, έναν σε κάθε δοχείο Tisun, με παράλληλη σύνδεση της ύδρευσης. Έτσι διπλασιάστηκε η παραγωγή σε κάθε δοχείο με επιπλέον 40lt/min ζεστού νερού χωρίς την ανάγκη επιπλέον χώρου ή αντικατάσταση του δοχείου.

Επιπλέον έτσι έχει απόλυτη σταθερή θερμοκρασία ΖΝΧ με εύκολη ρύθμιση από τον ενσωματωμένο ελεγκτή των FWS40 Hydro.

Η Tisun έχει εξαγοραστεί από την Sonnenkraft και όλη η γκάμα προϊόντων της είναι διαθέσιμη από την εταιρεία μας.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τους σταθμούς Sonnenkraft FWS40 Hydro εδώ και σχετικό μας άρθρο εδώ.

 

Sonnenkraft TWIN - Υβριδικό σύστημα ηλιακών συλλεκτών

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, 2019

Κορυφαία απόδοση θερμότητας και ηλεκτρισμού 

Τα κτήρια  που θέλουν να κατατάσσονται στις κορυφαίες βαθμίδες ενεργειακής κατάταξης πρέπει να «θερίζουν» την ενέργεια του ήλιου με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Η Αυστριακή Sonnenkraft έχει δημιουργήσει το υβριδικό σύστημα TWIN, συνδυάζοντας ειδικά σχεδιασμένους θερμικούς και φωτοβολταϊκούς συλλέκτες με ένα ενιαίο σύστημα στήριξης.

Η συμπαγής μορφή του ηλιακού πεδίου θα ταιριάξει θετικά με την αισθητική του κτηρίου.

 

Έτσι οι μηχανικοί έχουν ένα εξαιρετικά ευέλικτο εργαλείο για να πετύχουν τον τέλειο συνδυασμό θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε εφαρμογή.   Τα συστήματα TWIN διατίθενται ως μονάδες αλλά και ως πλήρως σχεδιασμένα συστήματα με τον σχετικό Inverter και όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για το μηχανοστάσιο.

 

Προϊόντα συστήματος TWIN:

Sonnenkraft TWIN θερμικός συλλέκτης 1200 W Sonnenkraft φωτοβολταϊκός συλλέκτης KVP ME NEC 300W Mono PERC Black-Black Βάσεις στήριξης συλλεκτών Sonnenkraft TWIN Inverters Fronius

Φυλλάδιο TWIN:

Ζητήστε μας προσφορά για το σύστημα σας!!

Μείωση τιμών ως 37% στις σωλήνες SS-flex

Τρίτη 3 Ιουλίου, 2018

Μετά από διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές μας και βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής μειώσαμε σημαντικά τις τιμές σε όλους τους τύπους και μεγέθη σωληνώσεων SS-flex.

    

Ο σωλήνας παραμένει ο ίδιος ποιοτικός από ανοξείδωτο SS-316 και η μόνωση από Δυτική Ευρώπη με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές.

 

Ενδεικτικά:

Σωλήνας SS-flex DN20 σε ρολό 50 μέτρων (αμόνωτος), μείωση 37% Σωλήνας SS-flex DN20 με μόνωση Solar 13 mm με φιλμ UV σε ρολό 20 μέτρων, μείωση 29% Σωλήνας SS-flex DN16 με μόνωση Solar 13 mm με φιλμ UV σε ρολό 20 μέτρων, μείωση 26% Σωλήνας SS-flex DN25 με μόνωση θέρμανσης 13 mm σε ρολό 20 μέτρων, μείωση 14% 

Δείτε περισσότερα στην σελίδα τους:

http://theros.gr/Proionta/Solines-SS-flex/Solines/index.php

Είναι η ιδανική λύση αφού θέλει το μικρότερο στοκ εξαρτημάτων και προσφέρει οικονομία χρόνου, χώρου και φυσικά κόστους.

 

Ζεστό Νερό Χρήσης και δοχεία - ένα γάμος με αρκετές κηδείες

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, 2017

Η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) είναι εξαιρετικά σημαντική για την άνεση και την υγιεινή. Ταυτόχρονα δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα αξιοπιστίας και κόστους συντήρησης.

Η συνηθισμένη πρακτική είναι η θέρμανση του ΖΝΧ μέσα σε κάποια μορφή δοχείου, είτε μπόιλερ ή όπως είναι της μόδας τελευταία σε δοχεία αδρανείας με εσωτερικό μπόιλερ (tank-in-tank) ή ανοξείδωτη σπιράλ σερπαντίνα (coil-in-tank).

Όμως ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών με το νερό δικτύου που είναι γεμάτο οξυγόνο και διάφορα χημικά στοιχεία δημιουργούν την «τέλεια καταιγίδα» για διάβρωση και τις επικαθήσεις αλάτων και ασβεστίου.

Αυτό έχει αποτέλεσμα τα δοχεία και όλα τα σχετικά εξαρτήματα όπως οι θερμοστατικές βαλβίδες  να παρουσιάζουν συχνά φθορές και βλάβες.

 

Τα παραπάνω προβλήματα επιδεινώνονται ιδιαίτερα σε επαγγελματικές εφαρμογές λόγω του μεγάλου όγκου νερού που το σύστημα πρέπει να διαχειριστεί, καθώς και σε περιοχές με κακή ποιότητα νερού.

Απαιτείται συχνή συντήρηση, και σε περίπτωση ζημιάς το κόστος αντικατάστασης του δοχείου είναι πολύ μεγάλο όπως και η τεχνική δυσκολία για την αλλαγή του. Ιδιαίτερα στην περίπτωση μεγάλων δοχείων όπως στα ξενοδοχεία.

Επιπρόσθετα στα μπόιλερ και όπου υπάρχει αλλού αποθήκευση ΖΝΧ, το νερό παραμένει στάσιμο και δημιουργείται «λάσπη». Σε αυτή την λάσπη μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη θανατηφόρων βακτηριδίων όπως η Λεγεωνέλλα. 

 

Η καλύτερη λύση - οι σταθμοί «φρέσκου» ζεστού νερού

Sonnenkraft (πρώην Kioto Solar)

FWS30 Eco και FWS40 Hydro

  

 

 

Σημαντικά πλεονεκτήματα για κάθε απαιτητική εφαρμογή:

Ο πιο υγιεινός τρόπος θέρμανσης του νερού χρήσης  – προστασία από Λεγεωνέλα Ως 90% λιγότερες επικαθήσεις αλάτων Ως 90% λιγότερη διάβρωση Εξαιρετικά σταθερή και αξιόπιστη ρύθμιση της θερμοκρασίας του ΖΝΧ Μεγάλη παροχή ΖΝΧ με χρήση ελάχιστου χώρου Μέγιστη αξιοπιστία και χαμηλό κόστος συντήρησης Πολύ καλή απόδοση με ηλιακά και αντλίες θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών Plug & Flow: Συνδέστε μόνο νερό και ρεύμα Δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών σταθμών σε Cascade για μεγάλες παροχές

 

Πως λειτουργούν:

Ως ταχυθερμαντήρας και ζεσταίνουν το νερό χρήσης την στιγμή που θα το χρειαστούμε: 

Μόλις υπάρξει ζήτηση ζεστού νερού χρήσης ο σταθμός εκκινεί αυτόματα τον κυκλοφορητή του και στέλνει ζεστό νερό θέρμανσης από το δοχείο αδρανείας στον πλακοειδή εναλλάκτη του.  Το κρύο νερό του δικτύου περνάει επίσης σε υψηλή ταχύτητα μέσα από τον ανοξείδωτο εναλλάκτη και θερμαίνεται στιγμιαία. Ο σταθμός για να ρυθμίσει την θερμοκρασία του εξερχόμενου νερού χρήσης στο επιθυμητό επίπεδο μεταβάλει αυτόματα την ενσωματωμένη 3όδη βαλβίδα, μεταβάλλοντας έτσι την ποσότητα θερμού νερού που περνάει από τον εναλλάκτη. Το κρύο νερό θέρμανσης επιστρέφει στο δοχείο αδρανείας στο επιθυμητό επίπεδο. Μόλις σταματήσει η ζήτηση ΖΝΧ ο σταθμός περνάει πάλι σε φάση αναμονής.

Η πιο υγιεινή λύση για την παραγωγή ζεστού νερού. 

Λειτουργεί ως ταχυθερμαντήρας και ζεσταίνει το νερό χρήσης την ακριβώς στιγμή που θα το χρειαστούμε. Η διαδικασία γίνεται κατά την κίνηση του νερού σε υψηλή ταχύτητα μέσα από τον ανοξείδωτο πλακοειδή εναλλάκτη του. 

Σε αντίθεση με κάθε είδους δοχείο δεν μπορούν να αναπτυχθούν επικίνδυνα βακτήρια ακόμα και σε θερμοκρασίες κάτω από 50°C. Έτσι η παραγωγή ζεστού νερού μπορεί να γίνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία για σημαντική οικονομία σε ενεργειακό κόστος.   Οι σταθμοί μπορούν να παράγουν νερό ως 65-70°C όταν απαιτείται για την διενέργεια θερμικής απολύμανσης στο δίκτυο σωληνώσεων ζεστού νερού.  

 

 

Δείτε το αναλυτικό μας video (HD) που καλύπτει:

την αναλυτική τεχνική παρουσίαση των Kioto Solar FWS την σημασία της θερμικής διαστρωμάτωσης στα δοχεία σύγκριση με τις άλλες ανταγωνιστικές τεχνολογίες παραγωγής ΖΝΧ

 

  

Επιλεγμένες εφαρμογές στην Ελλάδα με σταθμούς Sonnenkraft FWS30 και FWS40: 

Μονοκατοικία με FWS30 στην Πάτμο Ξενοδοχείο 22 κλινών στην Χίο με 2x FWS30 Ξενοδοχείο 250 κλινών στα Μετέωρα με 6x FWS30 Σε ζαχαροπλαστείο για 7.200 λίτρα ΖΝΧ/μέρα με 2x FWS30 Σε ξενοδοχείο 47 κλινών στην Μήλο με 3x FWS40 Σε σουίτες 35 ατόμων στην Πάρο με 2x FWS40 Σε ξενοδοχείο 65 κλινών στην Λευκάδα με 3x FWS40 Σε ξενοδοχείο 200 κλινών στο Ρέθυμνο με 6x FWS40 Κατοικία στην Λευκάδα με 1x FWS30 Ξενοδοχείο στα Τρίκαλα με 3x FWS40 Hydro Μικρή πολυκατοικία στην Λευκάδα με 1x FWS40 Hydro

 

Έξυπνη εφαρμογή σε υφιστάμενα ξενοδοχεία, κλπ. 

Σε πολλές εγκαταστάσεις τα υφιστάμενα μπόιλερ παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα (διάβρωση ή γέμισμα με άλατα).

Μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα μετατροπή των μπόιλερ σε δοχεία αδρανείας και η παραγωγή του ΖΝΧ να γίνεται με την χρήση σταθμών FWS30 ή FWS40.

Έτσι τα υπάρχοντα δοχεία αποκτούν μια σημαντική επέκταση της ωφέλιμης ζωής τους ενώ ταυτόχρονα εκμοντερνίζεται η συνολική λειτουργία του συστήματος με μικρό κόστος.    

 

Δείτε όλους τους παραγωγούς ΖΝΧ της Sonnenkraft εδώ.


ΣΕΛΙΔΑ
1
2
3
4
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
1
2
4
10
Produced by Theros developer team Copyright © 2011 THEROS S.A. All rights reserved
0.60059309005737